Chef weg, toch drie sterren Le Meurice

18 februari 2013
Chef weg, toch drie sterren Le Meurice

In de nieuwe (en gelekte) Michelingids voor Frankrijk 2013 houdt restaurant Le Meurice in Parijs drie sterren. De chef, Yannick Alleno, kondigde in december vorig jaar zijn vertrek aan.

*Circulatie*
Het is toch zo dat de chef-kok officieel de Michelinster(ren) krijgt toegewezen? Was de gids eind 2012 al gedrukt? Daar weten we momenteel nog niet het fijne van af. Wel circuleert het "overzicht met de 'rangen en standen'":http://www.lepoint2.com/pdf/guide-michelin-2013.pdf van de nieuwe gids op het internet.

*Mutaties*
Zo krijgen vijf restaurants hun tweede ster. Twee restaurants moeten hun twee sterren inleveren en nog eens drie gaan van twee naar één ster. Frankrijk telt dit jaar 82 restaurants met twee sterren. Het aantal driesterrenrestaurants gaat van 26 naar 27. In Saint-Tropez wordt bij "La Vague d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuw-driesterrenrestaurant-frankrijk-15436/ een feestje gevierd. 38 restaurants ontvangen hun eerste ster, 35 moesten hem inleveren. Dit brengt het totaal op 487 zaken met één Michelinster.

Foto: Studio Harcourt Paris

~Frank Lindner~

Overig nieuws