Chef Sidney Schutte opent brasserie

18 juni 2018 | Thijs Jacobs

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. Het wordt een levendige brasserie met een menukaart vol lekkere gerechten. Schutte zorgt voor de nodige inspiratie op creatief en culinair gebied. Het resultaat is een heerlijke huiskamer waar iedereen welkom is. 

Liefde voor lekker eten

Een goede maaltijd voor een goede prijs, dat is de essentie bij Café Cliché. Het wordt een levendige brasserie, waar gasten zich moeiteloos thuis voelen. Wat al deze mensen gemeen hebben: de liefde voor lekker eten. Goede kwaliteit, fijne porties en smaakvolle gerechten waarbij ook de allerkleinsten niet worden vergeten.

Schutte, zelf executive chef van het Waldorf Astoria Amsterdam, is initiatiefnemer en het creatieve brein achter Café Cliché en zegt het volgende: ”Het Waldorf Astoria Amsterdam blijft mijn thuishaven met Librije’s Zusje als culinaire creatieve uitlaatklep. Daar streef ik samen met het keuken- en serviceteam dagelijks naar het hoogst haalbare niveau. Ik hou van mijn vak en wil mijn plezier en passie overbrengen naar Café Cliché. Ik krijg vaak de vraag: Wat eet jij graag thuis? Ik leg dan uit dat ik simpele maar smaakvolle en funky gerechten kook en deze in familie-stijl op tafel zet. Met Café Cliché kan iedereen dit ervaren en zelf aanschuiven. Kortom: een plek voor de buurt en voor iedereen die in de buurt is!”.

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018. Zie voor meer informatie www.cafecliche.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: