Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten

15 maart 2013 |
Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten<

Het is voortaan mogelijk in ziekenhuizen kleine gerechten met relatief hoge voedingswaarden te serveren aan patiënten. Eetlust is in de ziekenhuizen vaak een groot probleem. Chef-kok Pascal Jalhay
werkte hiervoor samen met Chef Martin.

Beter eten
De kleinere porties zijn bedoeld om de patiënten beter te laten eten. Chef-kok Pascal Jalhay ontwikkelde voor Chef Martin, ontwikkelaar van maaltijden en maaltijdconcepten voor vele sectoren van de zorgmarkt, een receptuur die past bij de smaak- en geurbeleving van de zieken. Ook zijn de presentatie en eetbaarheid van belang. Het gerechtje dat met één hand te eten is, wordt geserveerd op een opgemaakt bord. Er zijn dertig gerechten verkrijgbaar die op elk moment van de dag worden geserveerd.

Extra aandacht maaltijden
Bij mensen in behandeling veranderen vaak de smaak- en geurbeleving. Door een verminderde of wisselende eetlust komt gewichtsverlies in ziekenhuizen veel voor. Extra aandacht aan maaltijden besteden, zo kunnen zorgverleners en producenten structureel bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten.

Jalhay
Pascal Jalhay is chef-createut bij Marfo. Hij is voorheen werkzaam geweest bij als Chef-kok bij sterrestaurant Vermeer in Amsterdam.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: