Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten

15 maart 2013 |
Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten<

Het is voortaan mogelijk in ziekenhuizen kleine gerechten met relatief hoge voedingswaarden te serveren aan patiënten. Eetlust is in de ziekenhuizen vaak een groot probleem. Chef-kok Pascal Jalhay
werkte hiervoor samen met Chef Martin.

Beter eten
De kleinere porties zijn bedoeld om de patiënten beter te laten eten. Chef-kok Pascal Jalhay ontwikkelde voor Chef Martin, ontwikkelaar van maaltijden en maaltijdconcepten voor vele sectoren van de zorgmarkt, een receptuur die past bij de smaak- en geurbeleving van de zieken. Ook zijn de presentatie en eetbaarheid van belang. Het gerechtje dat met één hand te eten is, wordt geserveerd op een opgemaakt bord. Er zijn dertig gerechten verkrijgbaar die op elk moment van de dag worden geserveerd.

Extra aandacht maaltijden
Bij mensen in behandeling veranderen vaak de smaak- en geurbeleving. Door een verminderde of wisselende eetlust komt gewichtsverlies in ziekenhuizen veel voor. Extra aandacht aan maaltijden besteden, zo kunnen zorgverleners en producenten structureel bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten.

Jalhay
Pascal Jalhay is chef-createut bij Marfo. Hij is voorheen werkzaam geweest bij als Chef-kok bij sterrestaurant Vermeer in Amsterdam.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: