Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten

15 maart 2013
Ontwikkeling in ziekenhuisgerechten

Het is voortaan mogelijk in ziekenhuizen kleine gerechten met relatief hoge voedingswaarden te serveren aan patiënten. Eetlust is in de ziekenhuizen vaak een groot probleem. Chef-kok Pascal Jalhay
werkte hiervoor samen met Chef Martin.

*Beter eten*
De kleinere porties zijn bedoeld om de patiënten beter te laten eten. Chef-kok Pascal Jalhay ontwikkelde voor Chef Martin, ontwikkelaar van maaltijden en maaltijdconcepten voor vele sectoren van de zorgmarkt, een receptuur die past bij de smaak- en geurbeleving van de zieken. Ook zijn de presentatie en eetbaarheid van belang. Het gerechtje dat met één hand te eten is, wordt geserveerd op een opgemaakt bord. Er zijn dertig gerechten verkrijgbaar die op elk moment van de dag worden geserveerd.

*Extra aandacht maaltijden*
Bij mensen in behandeling veranderen vaak de smaak- en geurbeleving. Door een verminderde of wisselende eetlust komt gewichtsverlies in ziekenhuizen veel voor. Extra aandacht aan maaltijden besteden, zo kunnen zorgverleners en producenten structureel bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten.

*Jalhay*
Pascal Jalhay is chef-createut bij Marfo. Hij is voorheen werkzaam geweest bij als Chef-kok bij sterrestaurant Vermeer in Amsterdam.

~Maud Vissers~

Overig nieuws