Chef maakt Valentijnsdiner van €73.400

5 februari 2014 |
Chef maakt Valentijnsdiner van €73.400<

Omgerekend ruim €73.400, dat moet het Valentijnsdiner voor twee personen kosten, dat de Britse topchef Adam Simmonds voor Great British Chefs heeft bedacht. Op het menu staan de meest
luxe en lustopwekkende ingrediënten en wijnen. Oesters, witte truffel, chocolade, en ga zo maar door.

Over de top
Het over de top etentje wordt aangeboden via de site VeryFirstTo. Deze website blinkt uit in het aanbieden van exorbitante ervaringen, onder meer op het gebied van uit eten gaan.
Het menu is te vinden op de site van VeryFirstTo
De inkooporder voor de ingrediënten ziet er zo uit:
• Almus witte kaviaar €3.611
• Pata Negra Iberico jambon de Bellotta €216
• Witte lentetruffel €1.204
• Blauwvintonijn €120
• Foie gras (gans) €144
• Britse saffraan €216
• Carabineros garnalen €144
• Bladgoud €2.408
• Bladzilver €963
• Wagyu rund €240
• Getruffeerde Brillat Savarin €96
• Truffel uit de Perigord €602
• Vanille en gerookte chocolade €181
• Kopi Luwak koffie €421
• Amethyst bamboezout €2.408
• Flora Danica uit China €2.890
• Parels €7.226
• Droogijs €240

SUBTOTAAL INGREDIËNTEN: €23.330

De wijninkopers van Corney & Baarow bedachten de volgende dranken erbij:
• Salon Blanc de Blancs, 1959 (fles) €4.336
• Salon Blanc de Blancs, 1976 (magnum) €3.613
• Le Montrachet, Romanee-Conti, 1991 (fles) €4.817
• Chateau D’Yquem, 1975 (fles) €482
• La Romanee-Conti, Romanee- Conti, 1990 (fles) €20.474
• Chateauneuf-du-Pape, Chat. Rayas, 1990 (fles) €1.445
• Ermitage, Vin de Paille, M.Chapoutier, 1997 (halfje) €120
• Quinta do Noval, Nacional, 1966 (fles) €1.685

SUBTOTAAL DRANK: €36.972

TOTAAL INKOOP: (€23.330 + €36.972) €60.302

Rekensom
Het diner is te bestellen voor €73.400. Als het wordt verkocht, dan wordt er omgerekend €1.204 overgemaakt naar een goed doel. Wat vervolgens overblijft is voor de bereiders, de organisatie en de overheadkosten (zoals naar rozen ruikende kaarsen). Reken maar uit hoeveel dat is...

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: