Chef-kok Marco Prins verlaat Rotterdams restaurant Grace voor The Chef’s Table***

Auteur: redactie
Gastronomie Personalia 28 augustus 2023
Chef-kok Marco Prins verlaat Rotterdams restaurant Grace voor The Chef’s Table*** Marco Prins en Max Natmessnig (Foto: Marco Prins)

Marco Prins gaat een bijzondere overstap maken. De chef-kok begon eerder dit jaar nog bij het Rotterdamse restaurant Grace, maar vertrekt daar nu weer. Prins wordt samen met Max Natmessnig namelijk co-executive chef van driesterrenrestaurant The Chef’s Table at Brooklyn Fare in New York.

The Chef’s Table is geen onbekend terrein voor Prins en Natmessnig, aangezien zij daar in het verleden al in de keuken stonden. Het tweetal volgt de Mexicaanse chef César Ramirez op, die vanwege een arbeidsdispuut bij het restaurant vertrok. The Chef’s Table sloot daarna abrupt de deuren en gaat op 4 oktober weer open.

Prins en Natmessnig kennen elkaar al jaren en werkten voor The Chef’s Table ook samen bij Oud Sluis. Voor Prins betekent de stap een terugkeer naar New York, waar hij eerder bij restaurant Ukiyo één Michelinster verdiende. De Oostenrijkse Natmessnig kookte op zijn beurt twee Michelinsterren bij elkaar bij Alois – Dallmayr Fine Dining in München. Of de twee chefs de drie sterren van The Chef’s Table kunnen behouden zal de toekomst uitwijzen. "Ik kijk ernaar uit om bij Chef's Table terug te keren en te helpen met de creatie van een menu dat de verwachtingen van de gasten zal evenaren en overstijgen", reageert Prins in een persbericht.

“We zijn enorm opgetogen en benieuwd naar wat chefs Max Natmessnig en Marco Prins zullen brengen en om hun kijk op ons ‘best in class tasting menu’ te zien wanneer we op 4 oktober de deuren weer openen”, voegt Moe Issa, de eigenaar van The Chef’s Table, toe. “Ze zijn meesters in hun vak en hebben de leiding gehad bij enkele van de meest geprezen restaurants in Europa en New York. Ze maken ook al lange tijd onderdeel uit van de Brooklyn-familie, daar ze in het verleden allebei bij The Chef’s Table hebben gewerkt.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marco (@marcoprinsny)

 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws