Chef-kok Marcel van Zomeren al dertig jaar achter dezelfde kachel

5 november 2018 | Thijs Jacobs

Marcel van Zomeren is 30 jaar verbonden aan In den Rustwat in Rotterdam. Hij begon in 1988 als chef van het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant en is sinds 1997 ook eigenaar. In den Rustwat wordt beschouwd als het best bewaarde geheim van Rotterdam.

Het pand waarin het restaurant van eigenaar en patron Marcel van Zomeren is gevestigd, staat sinds 1959 op de huidige plek in het mooie Kralingen onder de rook van het stadion van voetbalvereniging Excelsior. Door Michelin is het bekroond met een Bib Gourmand, de internationale onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Erelijst

Lekker heeft de eetgelegenheid met een prachtige recensie opgenomen in het overzicht van de vijfhonderd beste restaurants van ons land en ook in de Gault&Millau-gids is plaats voor In den Rustwat (14 van de maximaal te halen 20 punten).

Over Marcel van Zomeren

Marcel heeft de klassieke Franse keuken als basis. Hij weet nog hoe echte sauzen worden bereid, maar evenzeer is hij een nieuwsgierige autodidact met altijd nieuwe ideeën. Zeg je Marcel, dan zeg je schaal- en schelpdieren. En sauzen. Hij maakt alles zelf. Het liefst laat hij de zorgvuldig gekozen ingrediënten zoveel mogelijk in hun waarde, maar wel met zijn eigen smaakhandtekening eronder.

Over restaurant In den Rustwat

In vroeger tijden werd In den Rustwat liefkozend het ‘verversingslokaaltje’ genoemd. Dat is het eigenlijk nog steeds: als je het restaurant verlaat, zorgen Marcel en zijn medewerkers ervoor dat jij je een beter mens voelt. Het restaurant huisvest in een van de best bewaarde historische gebouwen van Rotterdam. De herberg stamt uit 1597 en heeft inmiddels een geschiedenis van meer dan 400 jaar culinair genieten achter de rug.

Veel authentieke items zijn bewaard gebleven. De tegelvloer en de Delfts blauwe tegeltjes aan de muur zijn origineel. Absolute blikvanger is het rieten dak. Sinds de heropening in 1960 door burgemeester Van Walsum is het een van de beste culinaire gelegenheden van Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: