Chef-kok Marcel van Zomeren al dertig jaar achter dezelfde kachel

5 november 2018 | Thijs Jacobs

Marcel van Zomeren is 30 jaar verbonden aan In den Rustwat in Rotterdam. Hij begon in 1988 als chef van het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant en is sinds 1997 ook eigenaar. In den Rustwat wordt beschouwd als het best bewaarde geheim van Rotterdam.

Het pand waarin het restaurant van eigenaar en patron Marcel van Zomeren is gevestigd, staat sinds 1959 op de huidige plek in het mooie Kralingen onder de rook van het stadion van voetbalvereniging Excelsior. Door Michelin is het bekroond met een Bib Gourmand, de internationale onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Erelijst

Lekker heeft de eetgelegenheid met een prachtige recensie opgenomen in het overzicht van de vijfhonderd beste restaurants van ons land en ook in de Gault&Millau-gids is plaats voor In den Rustwat (14 van de maximaal te halen 20 punten).

Over Marcel van Zomeren

Marcel heeft de klassieke Franse keuken als basis. Hij weet nog hoe echte sauzen worden bereid, maar evenzeer is hij een nieuwsgierige autodidact met altijd nieuwe ideeën. Zeg je Marcel, dan zeg je schaal- en schelpdieren. En sauzen. Hij maakt alles zelf. Het liefst laat hij de zorgvuldig gekozen ingrediënten zoveel mogelijk in hun waarde, maar wel met zijn eigen smaakhandtekening eronder.

Over restaurant In den Rustwat

In vroeger tijden werd In den Rustwat liefkozend het ‘verversingslokaaltje’ genoemd. Dat is het eigenlijk nog steeds: als je het restaurant verlaat, zorgen Marcel en zijn medewerkers ervoor dat jij je een beter mens voelt. Het restaurant huisvest in een van de best bewaarde historische gebouwen van Rotterdam. De herberg stamt uit 1597 en heeft inmiddels een geschiedenis van meer dan 400 jaar culinair genieten achter de rug.

Veel authentieke items zijn bewaard gebleven. De tegelvloer en de Delfts blauwe tegeltjes aan de muur zijn origineel. Absolute blikvanger is het rieten dak. Sinds de heropening in 1960 door burgemeester Van Walsum is het een van de beste culinaire gelegenheden van Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: