Chef-kok kan nu reageren op iens.nl

29 november 2013 |
Chef-kok kan nu reageren op iens.nl<

Restaurantsite IENS viert haar vijftiende verjaardag. Ter gelegenheid hiervan is een vernieuwde site gepresenteerd waarop chefs en restauranthouders ook zelf online kunnen reageren op
geplaatste recensies van gasten. Deze wens leefde al lange tijd binnen de horeca, zo blijkt uit een persverklaring van de restaurantwebsite.

Dialoog en begrip
Tegenwoordig oriënteert 39 procent van de restaurantbezoekers zich vooraf via review sites blijkt uit onderzoek van Travelnext.nl, maar een review blijft een persoonlijke momentopname. “We willen hiermee meer dialoog en begrip creëren. Goed is goed, maar ook bij een mindere ervaring is er meestal wel een oorzaak en ook een oplossing te vinden”, zegt Wout van der Wijk, algemeen directeur van IENS: “Wij krijgen vanuit de restaurants positieve reacties over deze aanpassing. Zij kunnen nu de gast bedanken of reageren op een ontevreden review.”

Van papieren gids naar online
IENS is in 1998 begonnen als de papieren gids IENS Independent Index die tot 2009 is uitgegeven. Hiermee ontketenende initiatiefneemster Iens Boswijk een revolutie in de horeca; van professionele inspecteurs naar beoordelingen van de gasten zelf. De huidige website Iens.nl is inmiddels uitgegroeid een van de grootste reserverings- en reviewwebsite voor restaurants in Nederland.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: