Chef-kok Edwin Takens is nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

25 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Brasserie Bakboord heeft een nieuwe kapitein aan het roer. Chef-kok Edwin Takens neemt het enige restaurant in Flevoland met een Bib Gourmand over van Wim en Angelique Koemeester. Zij begonnen het succesvolle restaurant in de Havenkom van Almere in 2000. De kwaliteit van de brasserie houdt de nieuwe eigenaar in ere, maar hij wil een frisse allure meebrengen die de ontwikkeling van de stad toekomt. Takens maakt zijn aanwezigheid officieel bekend tijdens het Almere Haven Festival van 1 t/m 3 september.

Snelgroeiende stad

Almere bruist en is een van de snelst groeiende steden van het land. Het imago van een saaie slaapstad past niet meer volgens burgemeester Franc Weerwind. De uitspraken van de burgemeester in de media inspireerde Takens om de groeipotentie van de stad serieus te nemen: “Ik zocht een bedrijf dat als een paal boven water staat. Bakboord stond te koop en was datgene wat ik zocht. Leuke gasten, een goede keuken en dito bediening. Voor mij als restaurateur een kans op wat al geweldig is naar mijn inzicht te verfraaien, met als doel een nog groter schare aan fans.”

Hoe 'gekkerder', hoe lekkerder


De afgelopen jaren werkte Edwin Takens in verschillende restaurants, waaronder Odeon. Daarvoor runde hij het gelijknamige restaurant Takens wat hij tegenwoordig voortzet als Takens Catering. In de zomer van 2017 kocht hij Brasserie Bakboord. De nieuwe eigenaar blijft daarnaast de chef-kok van het Bimhuis in Amsterdam. Takens staat vooral bekend om zijn frivoliteit en ‘neo bourgondische’ kookstijl. Hij zegt zelf: modern Frans-Italiaans. Dat zal de komende tijd ook geleidelijk aan terug te zien zijn in het restaurant.

Vaste waarden van het restaurant blijven wel, zoals de kwaliteit en goede service waar Brasserie Bakboord om bekend staat. Denk aan het vertrouwde team van twintig medewerkers én de huidige chef Tim van Kruining die al 16 jaar werkzaam is in het bedrijf. In Van Kruining ziet Takens een belangrijk sleutelfiguur voor het restaurant; zodat Bakboord met al zijn deiningen toch op koers blijft.

De diepte in


Takens wil een frivool sausje aan het goedlopende concept geven: “Hippere kostuums, nieuwe kunst en verfrissing in het interieur.” Ook de keuken en het drankassortiment krijgen een stempel van Takens’ stijl en voorkeur. Daar waar het restaurant tot op heden een goede en gedegen wijnkaart had, kiest Takens voor een ambitieuze wijnkaart. Een dertigtal wijnen zijn per glas te bestellen. Tevens is er een veelvoud aan wijnen per fles. Het geeft de gast de mogelijkheid om te kiezen wat bij het moment past.  

Veranderingen in de beleving van koffie en thee blijven ook niet uit. Koffie is van een andere brander en met hen gaat het bedrijf op zoek naar smaken die passen bij het moment van de dag; in de ochtend is de koffie milder dan bijvoorbeeld na het eten. De theezakjes zijn eruit en verse theeën komen erin. Het nieuwe menu van Bakboord behoudt zijn klassiekers, tevens is er veel aandacht voor vernieuwende en spannende gerechten. Kortom voor zowel de avontuurlijke eter als de behoudende mens is er veel te beleven in het vernieuwde Brasserie Bakboord.

Almeerse horecatop


Brasserie Bakboord wordt beschouwd als een van de betere restaurants van Flevoland. Het is de enige eetgelegenheid in de provincie die een Bib Gourmand heeft ontvangen van Michelin (tot twee keer toe) én het wordt geprezen als Beste Zakenrestaurant van Almere. Het restaurant is het hele jaar open vanaf 11.00 uur, ook op feestdagen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: