Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren.

Dit jaar zijn naast Jacob Jan ook de Michelin sterren-koks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs blijven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in zijn thuisland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Boerma laat zich graag inspireren door het buitenland, die invloeden vind je terug in zijn creatieve, kosmopolitische gerechten met nieuwe ingrediënten en verrassende smaken. Een perfectionist door en door, zijn vaardigheid en vakmanschap resulteren in culinaire kunst van het hoogste niveau.

Indrukwekkende line up

 

Door dit unieke culinaire concept genieten gasten heel de zomer in verschillende berghutten van het Paznauntal van gerechten gecreëerd door internationale sterren-koks. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Onze Nederlandse chef zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl.  In de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Oostenrijkse sterren-kok Konstantin Filippou (restaurant Konstantin Filippou, Wenen Oostenrijk). In de Ascherhütte in See presenteert de in Portugal werkende Oostenrijker Dieter Koschina (Vila Joya, Albufeira Portugal) zijn creatie. Wie de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Engelse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Simon Hulstone (The Elephant, Torquay Engeland) is hier de gast-chef.

Ischgl culinair mekka in de Alpen

 

Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.

Meer informatie: www.ischgl.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: