Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren.

Dit jaar zijn naast Jacob Jan ook de Michelin sterren-koks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs blijven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in zijn thuisland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Boerma laat zich graag inspireren door het buitenland, die invloeden vind je terug in zijn creatieve, kosmopolitische gerechten met nieuwe ingrediënten en verrassende smaken. Een perfectionist door en door, zijn vaardigheid en vakmanschap resulteren in culinaire kunst van het hoogste niveau.

Indrukwekkende line up

 

Door dit unieke culinaire concept genieten gasten heel de zomer in verschillende berghutten van het Paznauntal van gerechten gecreëerd door internationale sterren-koks. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Onze Nederlandse chef zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl.  In de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Oostenrijkse sterren-kok Konstantin Filippou (restaurant Konstantin Filippou, Wenen Oostenrijk). In de Ascherhütte in See presenteert de in Portugal werkende Oostenrijker Dieter Koschina (Vila Joya, Albufeira Portugal) zijn creatie. Wie de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Engelse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Simon Hulstone (The Elephant, Torquay Engeland) is hier de gast-chef.

Ischgl culinair mekka in de Alpen

 

Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.

Meer informatie: www.ischgl.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: