Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren.

Dit jaar zijn naast Jacob Jan ook de Michelin sterren-koks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs blijven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in zijn thuisland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Boerma laat zich graag inspireren door het buitenland, die invloeden vind je terug in zijn creatieve, kosmopolitische gerechten met nieuwe ingrediënten en verrassende smaken. Een perfectionist door en door, zijn vaardigheid en vakmanschap resulteren in culinaire kunst van het hoogste niveau.

Indrukwekkende line up

 

Door dit unieke culinaire concept genieten gasten heel de zomer in verschillende berghutten van het Paznauntal van gerechten gecreëerd door internationale sterren-koks. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Onze Nederlandse chef zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl.  In de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Oostenrijkse sterren-kok Konstantin Filippou (restaurant Konstantin Filippou, Wenen Oostenrijk). In de Ascherhütte in See presenteert de in Portugal werkende Oostenrijker Dieter Koschina (Vila Joya, Albufeira Portugal) zijn creatie. Wie de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Engelse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Simon Hulstone (The Elephant, Torquay Engeland) is hier de gast-chef.

Ischgl culinair mekka in de Alpen

 

Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.

Meer informatie: www.ischgl.com

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: