Chef Boerma opent restaurant in Krasnapolsky

8 mei 2015 |
Chef Boerma opent restaurant in Krasnapolsky<

Chef-kok Jacob Jan Boerma, eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen, slaat met een nieuw concept zijn vleugels uit naar de hoofdstad. Begin
2016 opent hij in het geheel vernieuwde NH Grand Hotel Krasnapolsky zijn eigen restaurant in Amsterdam. Ook is Boerma’s signatuur te vinden in het nieuwe Grand Café Krasnapolsky, dat begin juli 2015 haar deuren opent.

Foto: Kim Veldman & Jacob Jan Boerma

Fantastische uitdaging
Jacob Jan Boerma kijkt ernaar uit om een restaurant te openen in NH Grand Hotel Krasnapolsky: "Het is een fantastische uitdaging om met NH Hotel Group in Amsterdam samen te werken, in één van de bekendste hotels van de stad. Ik kijk er erg naar uit om de geschiedenis van NH Grand Hotel Krasnapolsky met mijn eigen kookstijl te combineren om een spannende eigentijdse culinaire tempel neer te zetten." Boerma sluit restaurant De Leest in Vaassen overigens niet: "In Vaassen hebben wij de basis gelegd en dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Zonder het succes in De Leest was deze kans er überhaupt niet geweest. De Leest is en blijft de broedplaats voor alle gerechten die ik in Amsterdam uiteindelijk op de kaart zet."

Krasnapolsy eerste NH Collection hotel
NH Grand Hotel Krasnapolsky zal dit jaar als eerste Nederlandse hotel van NH Hotel Group het merk NH Collection gaan voeren. Hiermee is het hotel één van de vlaggenschepen van de keten. Volgens Maarten Markus, managing director van NH Hotel Group, sluit de komst van Boerma naadloos aan bij dit vernieuwende hotelconcept: "NH Collection heeft de ambitie om haar gasten niet alleen het beste te bieden op het gebied van hospitality, service en innovatie, maar ook op culinair niveau. Met Jacob Jan Boerma halen we de absolute top op het gebied van gastronomie in huis. Zijn creaties passen uitstekend bij de essentie van NH Collection:het bieden van een ongeëvenaarde en memorabele gastbeleving onder het motto ‘feel the extraordinary'."

Rol Boerma
Het nieuwe restaurant van Boerma in NH Grand Hotel Krasnapolsky opent haar deuren in het voorjaar van 2016 en biedt plaats aan 60 gasten. Boerma's signatuur is ook terug te vinden in het nieuwe Grand Café Krasnapolsky, dat vanaf begin juli 2015 plaats biedt aan 120 gasten voor zowel lunch als diner, met uitzicht op de Dam. Daarnaast zal Boerma ook een gevarieerd en exclusief aanbod creëren voor de congressen, meetings en evenementen die in het hotel plaatsvinden.

Vijf sterrenchefs bij NH Hotel Group
Met de komst van Jacob Jan Boerma verwelkomt NH Hotel Group de vijfde sterrenchef binnen de keten en de tweede sterrenchef binnen haar Nederlandse hotels. Internationaal hebben zich in Madrid tevens David Muñoz (door Michelin met drie sterren onderscheiden voor DiverXo in NH Collection Eurobuilding), Paco Roncero (door Michelin met twee sterren onderscheiden voor La Terraza del Casino en chef van DOMO in NH Collection Eurobuilding) en Óscar Velasco (door Michelin met twee sterren onderscheiden voor Santceloni in Hesperia Madrid) aan NH Hotel Group verbonden. Chris Naylor, executive chef van 1* Michelin Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace, ging Boerma reeds voor in de hoofdstad.

Over Jacob Jan Boerma
In 2002 beginnen Jacob Jan Boerma en Kim Veldman restaurant De Leest in Vaassen, aan de rand van de Veluwe. In 2003 ontvangt het restaurant al een eerste Michelinster en in 2007 de tweede Michelinster. In 2009 wordt Boerma door GaultMilau verkozen tot Chef van het Jaar en in 2014 ontving het restaurant de derde Michelinster.

Over NH Grand Hotel Krasnapolsky
NH Grand Hotel Krasnapolsky kent een rijke historie en is beroemd tot ver buiten de landsgrenzen. Het pand werd in 1866 gekocht door de heer Krasnapolsky als koffiehuis. Vanaf dat moment is het pand verder uitgebreid en beslaat het inmiddels 55 panden aan de Dam, Damstraat, Oudezijds Voorburgwal en Pijlsteeg. Namens haar cliënten verbouwt AXA Real Estate momenteel in fases het hotel, in samenwerking met NH Hotel Group. In totaal wordt €38 miljoen geïnvesteerd in het hotel, dat na de verbouwing meer dan 2.200 m2 evenementenruimte en 448 kamers telt, waaronder een Royal Suite van 150 m2 met een eigen lift, kogelvrij glas en een adembenemend uitzicht op de Dam. NH Grand Hotel Krasnapolsky heropent in het najaar van 2015 als het eerste NH Collection hotel van Nederland: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: