Certificaat voor elf 'Sterklassers'

29 juni 2013
Certificaat voor elf 'Sterklassers'

Onlangs reikten SVH Meesterkoks Alain Alders en Marcel de Leeuw, tevens voorzitter en bestuurslid van de Stichting Sterklas, het certificaat Gezel chef-kok uit aan elf Sterklassers. De
jonge Gezellen slaagden in de zomer van 2012 voor de Sterklasopleiding.

*Ambitie tonen*
Onno Kokmeijer, Gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, sprak de jonge talenten toe. "Ik weet uit eigen ervaring dat het niet meevalt om naast je werk deze intensieve opleiding te volgen. Jullie hebben laten zien dat jullie ambitie hebben, liefde voor het vak en dat jullie uitdagingen niet uit de weg gaan.Ik hoop jullie op termijn als Meesterkok weer ontmoeten.”

*Daar zijn de dames*
Onder de elf talentvolle jongeren bevonden zich voor het eerst drie vrouwelijke koks. Het bestuur van zowel het Gilde van Nederlandse Meesterkoks als van de Stichting Sterklas juichen deze ontwikkeling toe. Onno Kokmeijer en Alain Alders benadrukten: "Het laat zien dat het ambacht steeds aantrekkelijker wordt voor vrouwen en dat ze minstens even succesvol kunnen zijn. Deze drie talenten zijn een aanwinst voor ons vak."

De certificaten werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Gildedag van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks in restaurant De Swarte Ruijter in Holten.

Foto: Arnold van West

"Frank Lindner":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws