Carnaval gaat door!

19 februari 2009 |

De kredietcrisis heeft geen invloed op het feestend publiek in het zuiden van ons land. Uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een carnavalsvierder ruim 140 euro aan eten en drinken uitgeeft. Dat is voor 69,3% van de ondervraagden gelijk aan vorig jaar, 11,2% geeft aan meer uit te geven dan vorig jaar.

Oeteldonk en Mestreech zijn de populairste plaatsen om dit katholieke feest te vieren. Uiteraard is bier het meest geschonken en bijna 50% van de ondervraagden gaat een lekker frietje eten.

Op zondag 22 februari gaan de meeste mensen (78,9%) carnaval vieren. Gevolgd door de zaterdag (70,4%) en maandag (61,5%). Een biertje erbij is natuurlijk favoriet. Bier wordt gedronken door 81,3% van de mannen en 40,4% van de vrouwen. Daarnaast zijn wijn en frisdrank populair. Frietje wordt het vaakst gegeten door de carnavalsvierders. Naast shoarma, pizza en chinees is ook de ouderwetse stamppot nog altijd populair als maaltijd.

Carnaval is nog steeds een feest van gezelligheid en sfeer. 66,8% viert carnaval omdat het een traditie is. Vooral om gezellig met vrienden te zijn (85,3%), maar ook omdat het leuk is nieuwe mensen te ontmoeten (59%). "Even alles los laten" wordt ook aangegeven door 60,9% van de ondervraagden als reden om carnaval te vieren. Slechts 21,3% gaat haringhappen. En slechts 6,6% gaat vasten na de carnaval. Nog 13,1% van de ondervraagden van 55 jaar of ouder doet wel aan het traditionele vasten.

De weg naar huis wordt voornamelijk te voet of op de fiets afgelegd. Daarnaast geeft ook bijna 12% van de ondervraagden aan om met de taxi naar huis te gaan. 11% van de ondervraagden is actief lid van een carnavalsvereniging.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: