Californië doet foie gras in de ban

3 mei 2012 |
Californi√ę doet foie gras in de ban<

Nog twee maanden kunnen restaurantgasten in Californi√ę genieten van ganzen- en eendenlever. Vanaf 1 juli is het gebruik ervan bij wet verboden.

Hoge straffen
Restaurateurs die toch gerechten met foie gras serveren lopen het risico op boetes die kunnen oplopen tot 1.000 dollar per dag.

Op de knie√ęn
In 2004 kregen dierenorganisaties en -activisten gouverneur Arnold Schwarzenegger en de senaat op de knie√ęn en werd een wet opgesteld en goedgekeurd die het gebruik van foie gras verbied.

Restaurants kregen acht jaar de tijd om hun gerechten en inkoop aan te passen.

Dwangvoeding
De lobbyisten waren vooral tegen het dwangmatig voeden van de dieren. Chef-koks en restauranteigenaren springen nu op de bres. Ze vinden de wet te ver gaan en zijn een online petitie gestart om het gebruik en de verkoop toch legaal te houden.

Gericht op productie
De wet zou van toepassing moeten zijn op de productie, niet op het gebruik, menen de chefs. Amerikaanse koks zijn bang dat er door de ban een zwarte markt voor foie gras ontstaat waarbij de belangen van de dieren helemaal niet gegarandeerd zijn.

Foto: Flickr.com/star5112

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: