Buiten genieten bij hotel Mooirivier

10 mei 2010
Buiten genieten bij hotel Mooirivier

Mooirivier, een sfeervol hotel in Dalfsen midden in de Overijsselse natuur, heeft een nieuwe brasserie: 'Aan de oever.' Tevens is het hotel uitgebreid met een loungeterras.
Brasserie Aan de Oever is een restaurant dat zowel door de ligging als door het menu een bijzondere aanvulling is op gastronomisch Zwolle en omgeving. De keuken kookt vooral met verse, eerlijke en streekgebonden producten. Met mooi weer kunt u op het vernieuwde terras dagelijks aan het water lunchen en dineren.

*Ook vanaf het water*
De brasserie is met haar 30 couverts intiem opgezet, het terras biedt ruimte aan nog eens 60 personen en is dankzij de aanlegsteiger voor de deur ook per boot bereikbaar.
"Alles bij elkaar bieden wij een stukje Overijssel op haar mooist aan!", aldus Francis Hoekendijk, eigenaar van Mooirivier.

*Het ontwerp*
Binnenhuisarchitect Eric Voerknecht ontwierp de loungebanken en stoelen aan het water speciaal voor Mooirivier. Uitgangspunt is zijn voorliefde voor mooie, duurzame spullen en de omgeving waar zijn ontwerpen worden gebruikt. Zo maakte hij de terrasmeubels van Nobelwood van houtverwerkingsbedrijf Foreco uit Dalfsen, dat hiermee de Europese innovatieprijs in de wacht sleepte. Ook de andere ruimtes van het hotel werden door Voerknecht ingericht. Het resultaat is een natuurlijke sfeer met warme tinten en een combinatie van klassieke en trendy elementen.

~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws