Brownies & Downies gaat landelijk

25 juli 2014 |
Brownies & Downies gaat landelijk<

Er is bovengemiddeld veel aandacht voor lunchroomketen Brownies & Downies de laatste dagen. De lunchroomketen heeft op dit moment twaalf vestigingen in Limburg en Brabant en
gaat op korte termijn nog drie vestigingen openen. Daarna wil de keten de rest van Nederland in. Een succesformule, zo blijkt.

Eigenaar
Thijs Swinkels opende vier jaar geleden de eerste vestiging, waar enkel mensen met een beperking werkten. Thijs had een achtergrond op een school voor leerlingen met een beperking en wilde deze mensen in de horeca een goede maatschappelijke functie geven.

Vergoedingen en omzet
Iedere vestiging moet tussen de 120.000 en 150.000 euro omzet draaien en salaris hoeft niet uitbetaald te worden: enkel aan de koks die helpen. Per personeelslid krijgt Swinkels 45 euro per dag (uit het Persoonsgebonden Budget), zodat de vestigingen kunnen blijven draaien. Binnen de horeca worden steeds vaker Wajong-jongeren ingezet. Sterker nog: de werkgelegenheid onder deze groep is in de laatste twee jaar met twaalf procent gestegen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: