Broodje zalmburger

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodje zalmburger

Ingrediënten (4 personen)

400 gram verse zalmfilet, direct uit de koelkast
2 sneetjes oud wit brood
25 gram gepelde pistachenootjes
2 eiwitten
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
(citroen)peper (versgemalen)
2 eetlepels verse dille, gehakt
3 eetlepels boter of vloeibare margarine
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
4 volkoren piramidebroodjes
½ komkommer, in plakjes

Bereiding

Verkruimel het brood. Voeg pistachenootjes toe en maal tot broodkruim. Voeg zout en peper toe. Doe dit mengsel op een bord. Klop één eiwit los. Snijd de zalm in stukjes. Meng het andere eiwit met één volle theelepel zout, gemalen koriander en citroenpeper. Schep er één eetlepel dille door. Vorm het zalmmengsel tot vier burgers. Haal ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Bak de zalmburgers  gaar. Meng de yoghurt met mayonaise, 1 eetlepel dille en zout en peper.  Bestrijk de snijvlakken van de broodjes met dit sausje. Verdeel komkommer over de onderkanten en leg de burgers erop.

Overig nieuws