Broodbakjes met garnalen en roerei

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodbakjes met garnalen en roerei

Ingrediënten (4 personen)

4 sneetjes maïsbrood, zonder korst
40 gram boter
6 eieren
2-3 eetlepels room of melk
versgemalen peper
1 bosuitje, in smalle ringetjes
100 gram (Hollandse) garnalen 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de sneetjes brood iets uit, bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en duw elk sneetje in de holte van een muffinvorm (doorsnede 5-6 cm) tot een bakje. Bak de broodbakjes in de oven in 10 minuten knapperig bruin. Klop de eieren los met room, zout en peper. Smelt de rest van de boter in een pan met een dikke bodem en laat het eimengsel al roerende stollen. Neem als het ei rul wordt, maar nog wel glanst, de pan van het vuur en roer driekwart van de bosui en garnalen erdoor. Wip de broodbakjes uit de muffinvorm en zet ze op bordjes. Schep het roerei erin. Garneer met de rest van de uiringetjes en garnalen.

Overig nieuws