Broccoli krijgt gelikte campagne

9 mei 2014
Broccoli krijgt gelikte campagne

In navolging van cola, chocolade en kant-en-klaar pizza’s krijgt nu ook broccoli haar eigen reclamecampagne. Vanaf gebouwen, voorbijrijdende bussen en langs de snelweg worden we veelal
aangestaard door te vette, suikerhoudende en zoute snacks die we dagelijks consumeren. Het is tijd om aandacht te vragen voor gezond eten. FoodGuerrilla startte daarom per 8 mei een grassroots reclamecampagne voor broccoli: BIG BANG BROCCOLI.

*Goede marketing werkt*
Big Bang Broccoli is een initiatief van FoodGuerrilla en heeft als doel mensen wakker te schudden. Als marketing werkt, waarom is er dan geen goede marketing voor groente en fruit? Terwijl maar 5 procent van de mensen in Nederland voldoende groente en fruit eet, blijven de sexy, gelikte campagnes voor deze producten uit. Big Bang Broccoli laat zien dat een campagne voor gezond voedsel mogelijk is zonder de gigantische budgetten van multinationals, maar met de inzet en het enthousiasme van velen.

*Opening van broccoliseizoen*
De online campagne gaat van start op vrijdag 9 mei om vervolgens met een ‘tour de force’ heel Nederland in een paar weken tijd groen te kleuren. Tijdens het Food Film Festival (9-11 mei in Amsterdam) gaat de officiële Big Bang Broccoli campagnetrailer in première. Op zaterdag 31 mei openen we officieel het broccoli seizoen! In samenwerking met telers uit heel Nederland halen we verse Hollandse broccoli ’s van het land om ze vervolgens te veilen op een centrale plek in Amsterdam.

*Guerrilla-acties door heel Nederland*
Van 31 mei tot en met zondag 11 juni is het dan tijd voor actie! De aangesloten initiatieven van FoodGuerrilla gaan broccoli op de kaart zetten door verrassende guerrilla-acties te organiseren. Wat dacht je van een broccoli pop-up diner van het GEEF café of een uitdeelactie op NS stations met o.a. Kamilla’s Keuze? Big Bang Broccoli is nadrukkelijk een grassroots campagne en roept daarom iedereen in Nederland op om van broccoli de meeste gewilde groente van Nederland te maken.

*Gouden Broccoli*
De Big Bang Broccoli campagne sluit in juni af met de uitreiking van de Gouden Broccoli; een aanmoedigingsprijs voor de boer of teler in Nederland die zijn/haar producten met behulp van slimme marketing het beste aan de man weet te brengen.
Voor meer informatie over Big Bang Broccoli kijk op: www.bigbangbroccoli.com of via @bigbangbroccoli.


~Thijs Jacobs~

Overig nieuws