Britse chef verklapt grillen van rijkelui

13 februari 2015
Britse chef verklapt grillen van rijkelui

De Britse kok en butler "Michael Harwood":http://www.michaelharwood.com/chef werkt als privékok voor de rijken en krijgt vaak vreemde bestellingen door. In zijn
boek ‘The Manservant’ verklapt hij
de culinaire grillen van beroemdheden en miljonairs.

*Veelvouden van twaalf*
De allereerste baan van Harwood was er een in opdracht van Lord Lloyd-Webber. Zijn Franse kok had ontslag genomen uit frustratie en hij mocht invallen. Webber wilde zijn gasten altijd trakteren op uitgebreide maaltijden, alleen zei hij nooit hoeveel genodigden er precies zouden langskomen. Om uit te sluiten dat er niet genoeg eten was, kookte Harwood steeds in veelvouden van twaalf.

*Babyvoeding voor miljonair*
Volgens Harwood zijn steenrijke zakenmannen de moeilijkste mensen om voor te koken. Zo moest hij ooit eens foie gras klaarmaken voor één persoon. In zijn boek noemt hij ook een Russische miljonair die niet graag kauwt. Hij eet daarom het liefst gepureerd Wagyuvlees en babyvoeding.

*Hoeveel calorieën zitten er in een aardbei?*
Rijken in Hollywood zijn obsessief bezig met hun gewicht en hebben vaak een team voedingsdeskundigen dat altijd paraat staat. Een beroemdheid, van wie Harwood de naam niet noemt, vroeg zelfs ooit aan hem om op te zoeken hoeveel calorieën één aardbei bevat. Het leven van de rijken blijkt dus ook niet helemaal zonder zorgen.

~Christel Tuin~



Overig nieuws