Britse chef verklapt grillen van rijkelui

13 februari 2015 |
Britse chef verklapt grillen van rijkelui<

De Britse kok en butler Michael Harwood werkt als privékok voor de rijken en krijgt vaak vreemde bestellingen door. In zijn boek ‘The Manservant’ verklapt hij
de culinaire grillen van beroemdheden en miljonairs.

Veelvouden van twaalf
De allereerste baan van Harwood was er een in opdracht van Lord Lloyd-Webber. Zijn Franse kok had ontslag genomen uit frustratie en hij mocht invallen. Webber wilde zijn gasten altijd trakteren op uitgebreide maaltijden, alleen zei hij nooit hoeveel genodigden er precies zouden langskomen. Om uit te sluiten dat er niet genoeg eten was, kookte Harwood steeds in veelvouden van twaalf.

Babyvoeding voor miljonair
Volgens Harwood zijn steenrijke zakenmannen de moeilijkste mensen om voor te koken. Zo moest hij ooit eens foie gras klaarmaken voor één persoon. In zijn boek noemt hij ook een Russische miljonair die niet graag kauwt. Hij eet daarom het liefst gepureerd Wagyuvlees en babyvoeding.

Hoeveel calorieën zitten er in een aardbei?
Rijken in Hollywood zijn obsessief bezig met hun gewicht en hebben vaak een team voedingsdeskundigen dat altijd paraat staat. Een beroemdheid, van wie Harwood de naam niet noemt, vroeg zelfs ooit aan hem om op te zoeken hoeveel calorieën één aardbei bevat. Het leven van de rijken blijkt dus ook niet helemaal zonder zorgen.

Christel Tuin



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: