Brits Koningshuis erkent butlerschool

25 november 2014
Brits Koningshuis erkent butlerschool

De Belgische School for Butlers and Hospitality in Brussel ontving onlangs de prestigieuze erkenning van City & Guilds in London. Deze
organisatie staat internationaal bekend voor het erkennen van opleidingen op een hoog niveau en is een unieke referentie bij duizenden werkgevers wereldwijd.

*Butler van Buckingham Palace*
"Onze butlerschool wordt door deze certificatie op hetzelfde niveau geplaatst als de butlers van het Britse koningshuis. De hoofdbutler van Buckingham Palace ontwikkelde enkele jaren terug, op vraag van de Koningin, een butlertraining om het hoge niveau er van te garanderen" zegt Vincent Vermeulen, directeur van de Belgische butlerschool. "Het programma werd verfijnd in een samenwerking met de Universiteit van West-Londen en het beroemde Savoy hotel. Tot voor kort werden butlerscholen aangezien als niet erkende instituten, maar dankzij het harde werk dat ons team leverde om deze erkenning te behalen verandert dat", aldus de directeur. Eerdere en toekomstige studenten kunnen via een extra module dit certificaat krijgen, bovenop het diploma dat de school al uitreikt.

*Nieuwe leselementen*
"Onze 4 weekse butleropleiding is al zeer intensief, maar nu gaan we nog enkele boeiende onderwerpen integreren volgens dit kwaliteitsprogramma. Zo gaan de studenten les krijgen in het behandelen en onderhouden van jachtgeweren en het onderhouden van unieke antieke meubels", besluit Boudewijn Van Lotringen, hoofdbutler van de school.

"*Meer lezen over de butlerschool? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=butler&x=zoeken

~Christel Tuin~


Overig nieuws