Brioche met bosbessen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Brioche met bosbessen

Het is weer tijd voor bosbessen, dus waarom niet in uw lunchroom? Een warme brioche met room en bosvruchten is een prachtig seizoensgerecht en uw gasten weten niet wat zij zien. Wees uw collega’s een stapje voor en verras uw gasten door deze brioche op uw kaart te zetten.

Ingrediënten

4-5 dikke sneden briochebrood 
125 ml zure room 
1 zakje vanillesuiker 
4-5 eetlepels bosvruchtenjam 
200 gram verse bosvruchten

Bereiding 

Rooster de sneden brioche in een hete grillpan of in de broodrooster mooi bruin. Roer intussen de zure room los met de vanillesuiker. Leg de geroosterde sneetjes brioche op bordjes en schep er 1 tot 2 flinke lepels zure room op. Schep hierop wat bosvruchtenjam en garneer met verse bosvruchten, bijvoorbeeld frambozen, bramen, blauwe en/of rode bessen.

Bereidingstijd: circa 8 minuten

Overig nieuws