Brasserie Schiller 100 jaar

14 augustus 2012 |
Brasserie Schiller 100 jaar<

Op 15 augustus is het 100 jaar geleden dat de eerste steen van Brasserie Schiller in Amsterdam is gelegd. In de afgelopen eeuw groeide het uit tot een markant etablissement met spraakmakende gasten.

Stilstaan
De heer Singh, manager van Brasserie Schiller, vindt het belangrijk om bij het eeuwfeest stil te staan. “Dat doen we met name voor en met Amsterdammers. In de komende maanden zijn er tal van festiviteiten. Zo organiseren we een nostalgische jazz-avond, een galadiner en een inspirerende lezing door historica Esther Schreuder en Bob Schiller, de kleinzoon van oprichter Hein Schiller. Verder ontvangen we op donderdag 11 oktober Burgemeester Van der Laan voor een jubileumontbijt. Bovendien serveren we in de komende maanden talrijke speciale jubileummenu’s.”


Het interieur van de brasserie

Ooit de hoogste
Het bijzondere pand, ooit het hoogste aan het Rembrandtplein, met Art Deco en Jugendstil elementen ademt nog altijd de sfeer uit van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Schiller ontving in het verleden onder anderen gasten als Jimmy Hendrix, Toon Hermans, Miles Davis en Karel Appel.

Historie in kaart
Ter ere van het jubileum is het boek Schiller – hotel, café, restaurant 1912-2012 verschenen. Hierin verhaalt Esther Schreuder over de historie en gasten van de brasserie.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: