Brand verrast met een nieuw ongefilterd pilsener

7 maart 2017 | Thijs Jacobs

De natuurlijke troebelheid, dat is het eerste wat je opvalt als je het nieuwe Brand Ongefilterd Pilsener ziet. Neem je de eerste slok, dan proef je een verrassend zachte, volle smaak. Brand Ongefilterd is met zijn heel eigen, volle, frisse karakter een smaakvolle aanvulling op Brand Pilsener en Brand UP. Gisteren werd het nieuwe pilsener van Brand geïntroduceerd in Wijlre, onder andere onder toeziend oog van oud-directeur Thijs Brand.

Michel Bormans, meesterbrouwer van Brand: “Bij Brand zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaken, naar nieuwe ervaringen voor de bierliefhebber. We hebben een groot assortiment speciaalbieren dat elk jaar wordt uitgebreid met de winnende bieren van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Pilsener is echter ons allereerste bier. Ook in die categorie willen we de bierliefhebber graag meer variatie bieden. We zijn er nu in geslaagd om een fantastisch ongefilterd pilsener te brouwen. Een pilsener dat natuurlijk troebel is en een zachte, volle smaak heeft.”

Extra keuze voor de liefhebber van pilsener

Brand Ongefilterd Pilsener is een volmout gebrouwen pils waarvoor dezelfde kwaliteitsingrediënten gebruikt worden als voor Brand Pilsener. De brouwers laten een gedeelte van de gist in het bier zitten, dit zorgt voor de natuurlijke troebeling en een andere smaakervaring. Tijdens de lancering van Brand Ongefilterd Pilsener konden de aanwezigen dat na een minicollege van smaakprofessor Peter Klosse zelf proeven. Peter Klosse: “Brand Ongefilterd Pilsener is een interessant nieuw bier. Het heeft een filmend mondgevoel dat we in de categorie pilsener niet eerder kenden. Dat maakt het een bijzonder bier in pils.” Michel Bormans: “Brand Pilsener staat bekend om zijn karakteristieke hopbitterheid en Brand UP heeft de krachtige oersmaak van het Urtyp pilsener. Brand Ongefilterd Pilsener vult deze range heel mooi aan. Perfect voor de liefhebber van pilsener die op zoek is naar variatie.”

Schenkritueel

De gist die voor de natuurlijke troebeling zorgt, zakt naar de bodem van de fles. Daarom vraagt  Brand Ongefilterd Pilsener om een eigen schenkritueel. Nadat je de fles voor ¾ uitschenkt, wals je de achtergebleven gist door het pilsener. Vervolgens schenk je die ook uit. Zo komt de smaak van Brand Ongefilterd volledig tot z’n recht.

Brand Ongefilterd Pilsener bevat 5,2% alcohol en is vanaf nu in de Brand horeca en in de supermarkt verkrijgbaar. Meer informatie vind je op www.brand.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: