Bram Ladage organiseert zesde editie Aardappel Oogstdag

10 oktober 2017 | Roy Spijker

Bram Ladage organiseert dit jaar op zondag 15 oktober in samenwerking met World Food Day en Novifarm de nationale Aardappel Oogstdag. Op deze dag is iedereen welkom in het bruisende centrum van Rotterdam (naast de Markthal) om mee te doen aan leuke en leerzame activiteiten. Ter ere van de Aardappel Oogstdag organiseert Bram Ladage ook een educatieve dag in Rotterdam voor genodigde bassisschoolleerlingen op donderdag 12 oktober. Op deze manier wil Bram Ladage alle Brambassadeurs bewuster maken van waar die overheerlijke zak frites eigenlijk vandaan komt.

Op donderdag 12 oktober vindt er voor genodigde bassisschoolleerlingen uit de regio een leerzame dag plaats, zij mogen als eerst een kijkje nemen tussen de aardappels, midden in het centrum van Rotterdam. Door verschillende proeven en spellen leren de kinderen alles over de aardappel waarna zij kunnen genieten van een welverdient portie verse Bram Ladage frites! Neef van Bram, Rocco Ladage vertelt: "Het is leuk om kinderen iets bij te brengen over het product voordat het een zakje frites is. Doordat kinderen niet alleen alles leren over de aardappel maar er ook zelf mee aan de slag gaan is het een echte beleving waardoor het frietje dat zij daarna eten éxtra lekker smaakt."

De Aardappel Oogstdag
Zondag 15 oktober staat geheel in het teken van echte frites. Dit unieke evenement vindt voor de eerste keer plaats in het hart van Rotterdam. Iedereen is welkom en er is van alles te doen voor het hele gezin tijdens het omvangrijke programma van de Aardappel Oogstdag. Kinderen kunnen meedoen aan aardappelgames én zij kunnen zelf aardappels snijden om een eigen portie verse frites te maken. Boeren van Novifarm komen deze dag speciaal naar Rotterdam om te vertellen over hét verhaal achter de aardappel. Aan het eind van de dag heeft iedereen beleefd hoe Bram Ladage zijn verse frites maakt!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: