Brabanders eten vooral kip met carnaval 

20 februari 2020 | Thijs Jacobs

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben. 

Carnaval maakt hongerig, zo blijkt. Tijdens het feest, dit jaar van 22 tot en met 25 februari, ziet Deliveroo in Brabant een stijging van twintig procent in de bestellingen. In de rest van het land is dat slechts vijf procent.  

Den Bosch gaat op chique

De onderlinge verschillen per stad zijn opvallend. In Den Bosch waren vorig jaar de carpaccio-truffelbroodjes niet aan te slepen. Na deze broodjes bestelden Bosschenaren het vaakst een kip tikka masala. 

Kip, kip en nog eens kip 

In zowel Eindhoven, Den Bosch als Tilburg stond een kipgerecht in de top drie en dan met name die van KFC. In Breda was ook kip het populairst, maar dan van Subway. Een broodje kip teriyaki staat daar op de eerste plek, gevolgd door een bowl kip met wokgroenten. In Eindhoven ging men het vaakst voor een Mexicaans gerecht: de klassieke burrito van Chidoz. 

Carnavalsvierders starten het vierdaagse feest graag met een goedgevulde maag, zo blijkt uit data van afgelopen jaar. Zaterdag 22 februari, de eerste dag van Carnaval, wordt naar verwachting de drukste dag voor bestellingen. De meeste maaltijden worden besteld op de eerste dag van carnaval (zaterdag) en wel om 19.02 uur uur ’s avonds. Voor de een om een dag lang feesten af te sluiten of als bodem voor de polonaise de rest van de avond.

Goede voornemens 

Deliveroo verwacht op woensdag na carnaval een kleine opleving van de goede voornemens. In Eindhoven worden er tijdens de vier dagen carnaval al aardig wat poké bowls besteld, met name die van restaurant Hemels.
In andere steden gaan ze pas weer gezond op woensdag: vanaf die dag bezorgt Deliveroo méér poke bowls en sushi in het zuiden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: