Brabanders eten vooral kip met carnaval 

20 februari 2020 | Thijs Jacobs

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben. 

Carnaval maakt hongerig, zo blijkt. Tijdens het feest, dit jaar van 22 tot en met 25 februari, ziet Deliveroo in Brabant een stijging van twintig procent in de bestellingen. In de rest van het land is dat slechts vijf procent.  

Den Bosch gaat op chique

De onderlinge verschillen per stad zijn opvallend. In Den Bosch waren vorig jaar de carpaccio-truffelbroodjes niet aan te slepen. Na deze broodjes bestelden Bosschenaren het vaakst een kip tikka masala. 

Kip, kip en nog eens kip 

In zowel Eindhoven, Den Bosch als Tilburg stond een kipgerecht in de top drie en dan met name die van KFC. In Breda was ook kip het populairst, maar dan van Subway. Een broodje kip teriyaki staat daar op de eerste plek, gevolgd door een bowl kip met wokgroenten. In Eindhoven ging men het vaakst voor een Mexicaans gerecht: de klassieke burrito van Chidoz. 

Carnavalsvierders starten het vierdaagse feest graag met een goedgevulde maag, zo blijkt uit data van afgelopen jaar. Zaterdag 22 februari, de eerste dag van Carnaval, wordt naar verwachting de drukste dag voor bestellingen. De meeste maaltijden worden besteld op de eerste dag van carnaval (zaterdag) en wel om 19.02 uur uur ’s avonds. Voor de een om een dag lang feesten af te sluiten of als bodem voor de polonaise de rest van de avond.

Goede voornemens 

Deliveroo verwacht op woensdag na carnaval een kleine opleving van de goede voornemens. In Eindhoven worden er tijdens de vier dagen carnaval al aardig wat poké bowls besteld, met name die van restaurant Hemels.
In andere steden gaan ze pas weer gezond op woensdag: vanaf die dag bezorgt Deliveroo méér poke bowls en sushi in het zuiden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: