Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Auteur: Thijs Jacobs
20 februari 2020
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben. 

Carnaval maakt hongerig, zo blijkt. Tijdens het feest, dit jaar van 22 tot en met 25 februari, ziet Deliveroo in Brabant een stijging van twintig procent in de bestellingen. In de rest van het land is dat slechts vijf procent.  

Den Bosch gaat op chique

De onderlinge verschillen per stad zijn opvallend. In Den Bosch waren vorig jaar de carpaccio-truffelbroodjes niet aan te slepen. Na deze broodjes bestelden Bosschenaren het vaakst een kip tikka masala. 

Kip, kip en nog eens kip 

In zowel Eindhoven, Den Bosch als Tilburg stond een kipgerecht in de top drie en dan met name die van KFC. In Breda was ook kip het populairst, maar dan van Subway. Een broodje kip teriyaki staat daar op de eerste plek, gevolgd door een bowl kip met wokgroenten. In Eindhoven ging men het vaakst voor een Mexicaans gerecht: de klassieke burrito van Chidoz. 

Carnavalsvierders starten het vierdaagse feest graag met een goedgevulde maag, zo blijkt uit data van afgelopen jaar. Zaterdag 22 februari, de eerste dag van Carnaval, wordt naar verwachting de drukste dag voor bestellingen. De meeste maaltijden worden besteld op de eerste dag van carnaval (zaterdag) en wel om 19.02 uur uur ’s avonds. Voor de een om een dag lang feesten af te sluiten of als bodem voor de polonaise de rest van de avond.

Goede voornemens 

Deliveroo verwacht op woensdag na carnaval een kleine opleving van de goede voornemens. In Eindhoven worden er tijdens de vier dagen carnaval al aardig wat poké bowls besteld, met name die van restaurant Hemels.
In andere steden gaan ze pas weer gezond op woensdag: vanaf die dag bezorgt Deliveroo méér poke bowls en sushi in het zuiden. 

Overig nieuws