Bowery Restaurant heeft ludieke publieksactie

20 mei 2016 |
Bowery Restaurant heeft ludieke publieksactie<

In december 2015 opende Bowery Restaurant haar deuren op Amsterdam Airport Schiphol. De naam is geïnspireerd op het Nederlandse woord bouwerij
(boerderij) en is tevens de naam van een straat in Lower Manhattan, New York. Het vertegenwoordigt de link tussen het Nederlandse erfgoed en het kosmopolitische restaurantconcept. Dit wordt vertaald in de menukaart, de ingrediënten en het interieur. Bowery lanceerde recentelijk haar nieuwe menukaart en komt met een ludieke publieksactie om dit onder de aandacht te brengen.

Gerechten met een twist
Bowery biedt authentieke en hedendaagse gerechten; grill gerechten van de Josper houtskoolgrill, Aziatische (wok)specialiteiten en een keuze aan klassiekers. Het menu is samengesteld door executive chef Edwin van den Heijkant en zijn team. “We werken uitsluitend met verse producten, veelal lokaal en van het seizoen. Bowery heeft een bijzondere twist die we vertalen in het combineren van Nederlandse producten met een Aziatische bereiding. De gerechten op de kaart kunnen de hele dag worden besteld en salades zijn zelf samen te stellen. Dat geeft veel vrijheid aan de gasten om echt de producten te kiezen die ze zelf willen,” aldus de executive chef. “In de nieuwe kaart vind je heel duidelijk mijn signatuur terug. De kennis en liefde voor goed eten en drinken, in combinatie met een team dat wordt uitgedaagd, komt hier uitstekend in naar voren.” Het eten wordt bereid in de drie open keukens waar de tegels met Nederlandse tafereeltjes, ontworpen door de Spaanse kunstenaar Israel Páez, zorgen voor een authentieke, lokale touch.

Meetingpoint
Bowery bevindt zich in het midden van Nederland en wordt inmiddels door een breed publiek gevonden. “Steeds meer mensen gebruiken Bowery als een meetingpoint. De goede bereikbaarheid en het feit dat je hier tijdens je lunch of diner vier uur gratis kunt parkeren, dragen daar zeker aan bij. Je kunt in Bowery genieten van een snel en goed gerecht, maar ook van een uitgebreid diner”, vertelt restaurant manager Rick Bakker. “Zakelijke gasten die hier op een doordeweekse dag zijn geweest, komen in het weekend met hun familie terug. Dat is een prachtig compliment.”

Wijn & Vine Room
Wijn heeft bij Bowery een belangrijke rol. De wijnkaart biedt een breed spectrum aan bekende en minder bekende wijnen tegen toegankelijke prijzen. De sommelier adviseert de ultieme wijn-spijs combinatie op basis van smaakbeleving en de afkomst van een wijn. De Vine Room is de ultieme kamer voor de wijnliefhebber. Deze exclusieve ruimte van Bowery biedt de mogelijkheid voor wijnproeverijen en private dining. Hier worden bijzondere wijnen geschonken die zelfs als uitgangspunt kunnen dienen voor de invulling van het menu.

Ludieke publieksactie
Om de gasten kennis te laten maken met de nieuwe kaart van Bowery, lanceert het restaurant een unieke publieksactie: “Dineer in Bowery en vlieg naar een andere metropool voor het dessert.” Deze prijs voor twee personen wordt uitgereikt tijdens het diner in Bowery op vrijdagavond 17 juni 2016. Tijdens deze avond wordt een speciaal driegangen Chef’s Signature Menu geserveerd met aperitief. Na het hoofdgerecht wordt het winnende koppel bekend gemaakt en vliegen zij dezelfde avond naar een andere metropool waar het dessert wordt geserveerd. Uiteraard is de vlucht, het transport en de overnachting met ontbijt bij deze prijs inbegrepen.
Gasten kunnen een reservering maken voor deze avond tussen 8 juni en 10 juni via de website www.boweryrestaurant.nl. Naast de reguliere contactgegevens, worden bij de reservering tevens de paspoortgegevens gevraagd. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: