Boompjes heropent als eventlocatie

13 mei 2016 |
Boompjes heropent als eventlocatie<

Na jaren van leegstand krijgt het horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het glazen gebouw
kent een lange geschiedenis, architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen, deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Toen was er horecaondernemer Ron Sterk, hij kocht het pand en verbouwde de venue tot high-end eventlocatie. Het Rotterdamse icoon wordt nieuw leven ingeblazen en krijgt de allure terug die het verdient. Vandaag vond de officiële opening plaats.

Foto's: Antim Wijnaendts

Dynamische plek aan de Maas
Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een enorme positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes. Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Een statement voor Rotterdam, maar in feite was de architectuur zijn tijd ver vooruit. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een verloren plek aan een drukke weg heeft plaatsgemaakt voor een dynamische locatie aan de Maas waar veel Rotterdammers en toeristen vertoeven. Er ontbrak echter nog een horecazaak die hierop inspringt.



Evenementenlocatie 2.0
Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. "Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0", aldus Elvera Mulder.

Technologische snufjes
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: