Boompjes heropent als eventlocatie

13 mei 2016 |
Boompjes heropent als eventlocatie<

Na jaren van leegstand krijgt het horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het glazen gebouw
kent een lange geschiedenis, architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen, deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Toen was er horecaondernemer Ron Sterk, hij kocht het pand en verbouwde de venue tot high-end eventlocatie. Het Rotterdamse icoon wordt nieuw leven ingeblazen en krijgt de allure terug die het verdient. Vandaag vond de officiële opening plaats.

Foto's: Antim Wijnaendts

Dynamische plek aan de Maas
Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een enorme positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes. Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Een statement voor Rotterdam, maar in feite was de architectuur zijn tijd ver vooruit. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een verloren plek aan een drukke weg heeft plaatsgemaakt voor een dynamische locatie aan de Maas waar veel Rotterdammers en toeristen vertoeven. Er ontbrak echter nog een horecazaak die hierop inspringt.



Evenementenlocatie 2.0
Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. "Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0", aldus Elvera Mulder.

Technologische snufjes
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: