Boompjes heropent als eventlocatie

13 mei 2016 |
Boompjes heropent als eventlocatie<

Na jaren van leegstand krijgt het horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het glazen gebouw
kent een lange geschiedenis, architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen, deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Toen was er horecaondernemer Ron Sterk, hij kocht het pand en verbouwde de venue tot high-end eventlocatie. Het Rotterdamse icoon wordt nieuw leven ingeblazen en krijgt de allure terug die het verdient. Vandaag vond de officiële opening plaats.

Foto's: Antim Wijnaendts

Dynamische plek aan de Maas
Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een enorme positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes. Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Een statement voor Rotterdam, maar in feite was de architectuur zijn tijd ver vooruit. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een verloren plek aan een drukke weg heeft plaatsgemaakt voor een dynamische locatie aan de Maas waar veel Rotterdammers en toeristen vertoeven. Er ontbrak echter nog een horecazaak die hierop inspringt.



Evenementenlocatie 2.0
Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. "Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0", aldus Elvera Mulder.

Technologische snufjes
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: