Bomvol programma BBB Maastricht 2018

4 oktober 2018 | David Bakker

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. schrijf je hier in

Daarnaast organiseert de beurs in samenwerking met Hotel Management School Maastricht op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Maar bovenal belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een bourgondisch feestje te worden zoals men dat van Maastricht gewend is.

Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater®. Dit jaar is er een zeer vakkundige en bijzondere jury aanwezig bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en niemand minder dan de bekende Rotterdams kok Herman den Blijker.

Cooking Mania

Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Demokeuken Folie Culinaire

Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een spetterend programma met inspirerende masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer *, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven.

BBB Academy

In de BBB Academy worden doorlopend leerzame presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer.

Gault&Millau Theater

GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Onderwijs Culinair
Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt h...

Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bezorgen Tech
Dit is de toekomst van online betalen: Takeaway.com krijgt PSD2-vergunning

Takeaway.com N.V. kondigt aan dat Takeaway.com Payments B.V., een 100% indirecte dochteronderneming van de onderneming, een vergunning heeft gekregen als betaalinstelling onder de Wet op het financieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Door het verkrijgen van de vergunning kan het bedrijf toegang ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: