Boetiekhotel en restaurant in hedendaagse woonwinkel

10 september 2019 | Thijs Jacobs

Interieurdesigner en meubelgroothandel Keijser&Co restaureert het Arsenaal in Grave en transformeert het tot een luxe Lifestyle Center, boetiekhotel, expositieruimte, restaurant en evenementenlocatie. Door het pand zal na jaren van leegstand een nieuwe wind gaan waaien.

Van Jan des Bouvrie naar Keijser&Co

Sinds mei 2019 zijn Aard Keijser en Lonneke van der Weyden – de eigenaren van Keijser&Co – eigenaar van dit monumentale pand dat voorheen het eigendom was van Jan des Bouvrie. Van 1999 tot en met 2006 was hij hier gevestigd met een hedendaagse woonwinkel.

Keijser&Co heeft zijn keuze op het Arsenaal laten vallen vanwege de centrale ligging (Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en het Ruhrgebied), de authentieke uitstraling en de lange geschiedenis van het pand. Zij gaan het Arsenaal transformeren tot een levendig Lifestyle Center met een (inter)nationale aantrekkingskracht van zowel consumenten als bedrijven.

In het Arsenaal zullen 10 tot 15 bedrijven met diverse expertises uit hetzelfde segment elkaar versterken en een totaalbeleving bieden op gebied van lifestyle en wonen. Aard Keijser legt het concept uit: “Bezoekers vanuit binnen- en buitenland komen naar Grave om  inspiratie op te doen, om een bestelling te plaatsen voor de inrichting van bijvoorbeeld hun villa, hotel, kantoor, cruiseschip of vakantiehuis of voor alleen een nieuwe bank, bed, keuken, vloer of tuinmeubilair. Maar ze kunnen er ook terecht om bijzondere woonaccessoires, exclusieve sieraden en luxe geschenken aan te schaffen, zoals iconische kunstboeken. De beleving wordt compleet gemaakt met exposities van kunst en design en het restaurant met een terras in de binnentuin. Daarnaast is het mogelijk om op de bovenste verdieping van het Arsenaal in één van de acht kamers van het boetiekhotel te overnachten, die volledig zijn ontworpen en ingericht door de bedrijven die in het Lifestyle Center gevestigd zijn.”

Lifestyle Center, restaurant, boetiekhotel én evenementenlocatie

De horeca neemt een centrale rol in binnen het Arsenaal. Het restaurant zal aantrekkingskracht hebben op de bezoekers van het 4.500 m2 tellende Lifestyle Center, op gasten uit de directe omgeving en gasten die de horeca van het Arsenaal kiezen als een centraal punt om af te spreken voor zakelijke doeleinden. Ook het boetiekhotel en diverse evenementen zullen bezoekers gaan trekken naar het Arsenaal.

Ambitieuze horeca-exploitant gezocht

Aangezien de horeca een belangrijk onderdeel is binnen het Lifestyle Center, is First Mate Consultancy & Concepts ingeschakeld om de werving en selectie voor een horecaexploitant te verzorgen. Zowel het restaurant als het boetiekhotel en de evenementencatering vallen onder de verantwoordelijkheid van de exploitant. Geïnteresseerde horecapartijen kunnen zich vanaf 9 september 2019 aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 7 en 9 oktober in het Arsenaal in Grave via www.firstmate.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: