Boerma en De Boer maken kookboek

6 maart 2013
Boerma en De Boer maken kookboek

Nu nieuwslezeres Sacha de Boer gaat stoppen bij het NOS-journaal, ontpopt ze zich onder meer als food fotograaf. Zo gaat ze een kook- en fotografieboek maken met Jacob Jan Boerma van De Leest.

*Traject*
In een interview met het Algemeen Dagblad laat de nieuwslezeres optekenen dat ze diverse fotografieplannen op de plank heeft liggen waar ze binnenkort eindelijk meer tijd voor heeft. Eén daarvan is om op pad te gaan met de tweesterrenchef, wildplukker en groentefreak. Samen zullen ze het proces van pure natuuringrediënten tot gezonde gerechten vastleggen in een nieuw boek.

*Reactie Jacob-Jan Boerma*
In een telefonische reactie aan De RestaurantKrant laat Jacob Jan Boerma weten: "Via een toevallige ontmoeting zijn Sacha de Boer en ik met elkaar in contact gekomen. In ons boek willen we de bijzondere werelden van fotografie en eten samen laten smelten. Onze beider passies komen samen in dit boek. Ook laten we een gedeelte van onze privélevens zien. Het boek wordt geen culinair receptenboek met hoogstaande gerechten. We gaan een jaar lang de groentetuin van De Leest in en willen laten zien dat gezond eten goedkoper is dan al het ongezonde en kant-en-klare eten dat er in de supermarkten te koop is. Die beeldvorming willen we doorbreken. Met veel emotie en mooie foto's. Zo wil ik een broodje gezond een bijzondere draai geven en komen er recepten van onze favoriete sandwiches."

*Weer bepaalt deadline*
Het boek zal rond de 20 euro gaan kosten, aldus de chef-kok. Wanneer het in de winkel ligt? "Er wordt gemikt op oktober, maar de uiteindelijke deadline voor dit bijzondere en unieke boek wordt bepaald door het weer", aldus Boerma.

*Alternatieve gids*
Een aantal jaar geleden had Sacha de Boer samen met Ronald Giphart en de toen nog in leven zijnde Martin Bril het plan bedacht om samen een alternatieve restaurantgids te maken. Ze zouden met z'n drieën uit eten gaan. De heren zouden over de restaurantervaringen schrijven en Sacha de Boer zou fotograferen. In de gids zou alles aan het restaurant worden besproken. Niet alleen de gerechten, maar bijvoorbeeld ook de billen van een iemand uit de zwarte brigade.

~Frank Lindner~

Overig nieuws