Boerma en De Boer maken kookboek

6 maart 2013 |
Boerma en De Boer maken kookboek<

Nu nieuwslezeres Sacha de Boer gaat stoppen bij het NOS-journaal, ontpopt ze zich onder meer als food fotograaf. Zo gaat ze een kook- en fotografieboek maken met Jacob Jan Boerma van De Leest.

Traject
In een interview met het Algemeen Dagblad laat de nieuwslezeres optekenen dat ze diverse fotografieplannen op de plank heeft liggen waar ze binnenkort eindelijk meer tijd voor heeft. Eén daarvan is om op pad te gaan met de tweesterrenchef, wildplukker en groentefreak. Samen zullen ze het proces van pure natuuringrediënten tot gezonde gerechten vastleggen in een nieuw boek.

Reactie Jacob-Jan Boerma
In een telefonische reactie aan De RestaurantKrant laat Jacob Jan Boerma weten: "Via een toevallige ontmoeting zijn Sacha de Boer en ik met elkaar in contact gekomen. In ons boek willen we de bijzondere werelden van fotografie en eten samen laten smelten. Onze beider passies komen samen in dit boek. Ook laten we een gedeelte van onze privélevens zien. Het boek wordt geen culinair receptenboek met hoogstaande gerechten. We gaan een jaar lang de groentetuin van De Leest in en willen laten zien dat gezond eten goedkoper is dan al het ongezonde en kant-en-klare eten dat er in de supermarkten te koop is. Die beeldvorming willen we doorbreken. Met veel emotie en mooie foto's. Zo wil ik een broodje gezond een bijzondere draai geven en komen er recepten van onze favoriete sandwiches."

Weer bepaalt deadline
Het boek zal rond de 20 euro gaan kosten, aldus de chef-kok. Wanneer het in de winkel ligt? "Er wordt gemikt op oktober, maar de uiteindelijke deadline voor dit bijzondere en unieke boek wordt bepaald door het weer", aldus Boerma.

Alternatieve gids
Een aantal jaar geleden had Sacha de Boer samen met Ronald Giphart en de toen nog in leven zijnde Martin Bril het plan bedacht om samen een alternatieve restaurantgids te maken. Ze zouden met z'n drieën uit eten gaan. De heren zouden over de restaurantervaringen schrijven en Sacha de Boer zou fotograferen. In de gids zou alles aan het restaurant worden besproken. Niet alleen de gerechten, maar bijvoorbeeld ook de billen van een iemand uit de zwarte brigade.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: