Boerma en De Boer maken kookboek

6 maart 2013 |
Boerma en De Boer maken kookboek<

Nu nieuwslezeres Sacha de Boer gaat stoppen bij het NOS-journaal, ontpopt ze zich onder meer als food fotograaf. Zo gaat ze een kook- en fotografieboek maken met Jacob Jan Boerma van De Leest.

Traject
In een interview met het Algemeen Dagblad laat de nieuwslezeres optekenen dat ze diverse fotografieplannen op de plank heeft liggen waar ze binnenkort eindelijk meer tijd voor heeft. Eén daarvan is om op pad te gaan met de tweesterrenchef, wildplukker en groentefreak. Samen zullen ze het proces van pure natuuringrediënten tot gezonde gerechten vastleggen in een nieuw boek.

Reactie Jacob-Jan Boerma
In een telefonische reactie aan De RestaurantKrant laat Jacob Jan Boerma weten: "Via een toevallige ontmoeting zijn Sacha de Boer en ik met elkaar in contact gekomen. In ons boek willen we de bijzondere werelden van fotografie en eten samen laten smelten. Onze beider passies komen samen in dit boek. Ook laten we een gedeelte van onze privélevens zien. Het boek wordt geen culinair receptenboek met hoogstaande gerechten. We gaan een jaar lang de groentetuin van De Leest in en willen laten zien dat gezond eten goedkoper is dan al het ongezonde en kant-en-klare eten dat er in de supermarkten te koop is. Die beeldvorming willen we doorbreken. Met veel emotie en mooie foto's. Zo wil ik een broodje gezond een bijzondere draai geven en komen er recepten van onze favoriete sandwiches."

Weer bepaalt deadline
Het boek zal rond de 20 euro gaan kosten, aldus de chef-kok. Wanneer het in de winkel ligt? "Er wordt gemikt op oktober, maar de uiteindelijke deadline voor dit bijzondere en unieke boek wordt bepaald door het weer", aldus Boerma.

Alternatieve gids
Een aantal jaar geleden had Sacha de Boer samen met Ronald Giphart en de toen nog in leven zijnde Martin Bril het plan bedacht om samen een alternatieve restaurantgids te maken. Ze zouden met z'n drieën uit eten gaan. De heren zouden over de restaurantervaringen schrijven en Sacha de Boer zou fotograferen. In de gids zou alles aan het restaurant worden besproken. Niet alleen de gerechten, maar bijvoorbeeld ook de billen van een iemand uit de zwarte brigade.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: