Boerma en De Boer maken kookboek

6 maart 2013 |
Boerma en De Boer maken kookboek<

Nu nieuwslezeres Sacha de Boer gaat stoppen bij het NOS-journaal, ontpopt ze zich onder meer als food fotograaf. Zo gaat ze een kook- en fotografieboek maken met Jacob Jan Boerma van De Leest.

Traject
In een interview met het Algemeen Dagblad laat de nieuwslezeres optekenen dat ze diverse fotografieplannen op de plank heeft liggen waar ze binnenkort eindelijk meer tijd voor heeft. Eén daarvan is om op pad te gaan met de tweesterrenchef, wildplukker en groentefreak. Samen zullen ze het proces van pure natuuringrediënten tot gezonde gerechten vastleggen in een nieuw boek.

Reactie Jacob-Jan Boerma
In een telefonische reactie aan De RestaurantKrant laat Jacob Jan Boerma weten: "Via een toevallige ontmoeting zijn Sacha de Boer en ik met elkaar in contact gekomen. In ons boek willen we de bijzondere werelden van fotografie en eten samen laten smelten. Onze beider passies komen samen in dit boek. Ook laten we een gedeelte van onze privélevens zien. Het boek wordt geen culinair receptenboek met hoogstaande gerechten. We gaan een jaar lang de groentetuin van De Leest in en willen laten zien dat gezond eten goedkoper is dan al het ongezonde en kant-en-klare eten dat er in de supermarkten te koop is. Die beeldvorming willen we doorbreken. Met veel emotie en mooie foto's. Zo wil ik een broodje gezond een bijzondere draai geven en komen er recepten van onze favoriete sandwiches."

Weer bepaalt deadline
Het boek zal rond de 20 euro gaan kosten, aldus de chef-kok. Wanneer het in de winkel ligt? "Er wordt gemikt op oktober, maar de uiteindelijke deadline voor dit bijzondere en unieke boek wordt bepaald door het weer", aldus Boerma.

Alternatieve gids
Een aantal jaar geleden had Sacha de Boer samen met Ronald Giphart en de toen nog in leven zijnde Martin Bril het plan bedacht om samen een alternatieve restaurantgids te maken. Ze zouden met z'n drieën uit eten gaan. De heren zouden over de restaurantervaringen schrijven en Sacha de Boer zou fotograferen. In de gids zou alles aan het restaurant worden besproken. Niet alleen de gerechten, maar bijvoorbeeld ook de billen van een iemand uit de zwarte brigade.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: