Boekentip: Inside Chef's Fridges

6 januari 2016 |
Boekentip: Inside Chef's Fridges<

Chefs eten nooit thuis toch? Altijd op de zaak, en als ze eenmaal vrij zijn dan gluren ze bij de buren. Inspiratie opdoen en het
aanbod vergelijken is een mooi moment om rust te nemen van de hectiek in de keuken, vertellen chefs me vaak. Maar als ze eenmaal thuis zijn, dan moet er goed eten in huis zijn, ook al lijkt thuis eten bij de meeste maar sporadisch te gebeuren.

Foto: Marina de Massiac

Koelkasten van chefs
Adrian Moore, de conciërge van het Mandarin Oriental in Parijs, en foodfotografe Carrie Solomon legden de koelkasten vast van Europese bevriende chefs door middel van prachtig beeld. Van een koffietafelboek alleen kun je niet spreken. De koelkasten van de beste Europese koks worden afgewisseld met de favoriete receptuur van bekende patissiers en koks. Zo geeft onder andere Pierre Hermé je een goed recept van een perzik-rozen taartje met komijn.



De een is de ander niet
We zien bij macaronkoning Pierre Hermé een gestructureerde koelkast die zo in een magazine zou kunnen worden afgebeeld. Geen verloren schaaltje met droge radijsjes of aangekoekte sojasaus, maar nette opeengestapelde patisseriedozen naast een vijgen- en vanillespread. Zoals je het ook verwacht van een patissier is de rest gevuld met glazen potten die keurige hoeveelheden hazelnootboter, pistache en Mexicaanse vanillestokjes bevatten. De Zweedse kok Magnus Nilsson heeft in zijn op maat gemaakte koelkast een legioen aan pickles, die rustig verder fermenteren op de bovenste plank. Spannende likeuren vind je een plank eronder aan de zijde van de gepekelde bloemetjes.

Verse producten
De Frans-Duitse chef Douce Steiner groeide op in een gastronomisch milieu en geeft enkel om eten. Haar koelkast is tot de nok toe gevuld met verse producten die ze vaak uit het restaurant meeneemt. Het koudste gedeelte (net boven de groentela) herbergt een legioen aan groenten zoals pompoen, venkel, pastinaak en bieten. Hier geen exotische producten te vinden als yuzusap, Thaise basilicum, sriracha of umami sojasaus zoals bij Parijzenaar David Toutain.

Inside Chef's Fridges
o.a verkrijgbaar via Taschen.nl ISBN 978 3 8365 5353 7
Verkoopprijs: 39,99

Over de auteur: Marina de Massiac
Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ‘Keukengeheimen’ spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer dook ze voor De RestaurantKrant in het boek 'Inside Chef's Fridges'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: