Boek Boerma en De Boer komt dit najaar

17 juni 2013
Boek Boerma en De Boer komt dit najaar

Dit najaar verschijnt het fotokookboek Down to Earth van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. In
het boek wordt de fotografie van Sacha de Boer gecombineerd met recepten van Jacob-Jan Boerma.

*Van nu*
In het fotokookboek worden eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma gecombineerd met de bijzondere fotografie (reportages, gerechten en stillevens) van Sacha de Boer. Het boek speelt in op de tendensen van nu: verantwoord, puur, groen, betaalbaar, gezond en beleving.

*Kijkje in keuken*
De Boer brengt met haar camera onder andere divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt.

*Vers, lekker, betaalbaar*
Sacha de Boer: "Als Jacob-Jan op zijn knieën in de moestuin ligt, doe ik de fotografie. We gaan laten zien hoe je bij wijze van spreken uit de berm heerlijk eten kunt halen."
Jacob-Jan Boerma: "Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond."

Down to Earth verschijnt in oktober 2013. Voorintekening is vanaf vandaag mogelijk bij boekhandel en online. Het boek krijgt 176 pagina's en kost 25 euro.

Foto: Mark van der Zouw/Beeldagent

~Frank Lindner~

Overig nieuws