Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team

16 januari 2015
Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team

Vlak voor de wereldfinale in Lyon heeft het Nederlands team een tegenslag te verwerken gekregen. Gisteren raakte commis Lars Aukema gewond
aan zijn hand en moest hij in het gips. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, gaat hem in Lyon vervangen.

*Twee keer pech met zelfde team*
Het is de tweede keer dat het Nederlands team met tegenslag om moet gaan, want tijdens de "Europese finale":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/jan-smink-maakt-het-waar-nederland-naar-wereldfinale-16289/ in Stockholm ging de oven stuk. Nu moet, vlak voor de finale, commis Lars Aukema afhaken.

*Rogier Peeters*
Voor Lars Aukema is de situatie bijzonder teleurstellend. "Na twee kwalificatiewedstrijden en maanden van voorbereiden en trainen, kan ik niet meedoen aan die ene wedstrijd waar het allemaal om is begonnen. Een persoonlijke droom is dan ineens een nachtmerrie. Maar we blijven er met elkaar voor gaan." Ook voor Jan Smink was de schok groot. "Lars en ik zijn volledig op elkaar ingewerkt. Dit verwacht je niet. Gelukkig hebben we een vervanger gevonden. Lars gaat hem trainen en hij gaat mee naar Lyon, want hij blijft natuurlijk bij het team. Dat voelt goed. Ik heb er vertrouwen in, maar ik ga Lars natuurlijk wel missen."

*Bestuur Bocuse d'Or: met vertrouwen naar Lyon*
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft na het bericht over het bekneld raken van de hand van Aukema direct actie ondernomen. Voorzitter Jonnie Boer, vice-voorzitter Andre van Doorn en bestuurslid Marc van Gulick hebben in goed overleg een vervanger geselecteerd. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, wordt vrijgesteld van werk. Onder leiding van Lars Aukema gaat hij zich toeleggen op de taak van commis bij de wereldfinale in Lyon. Het bestuur: "Het is heel erg triest dat Lars na alle inspanningen, tijd en energie bij de voorbereidingen nu niet kan deelnemen aan de wedstrijd. Het belangrijkste is echter dat alles na een periode van gips weer goed komt met zijn hand. We hebben gelukkig snel een goede vervanger kunnen vinden. Lars gaat Rogier trainen. We kunnen ons geen betere leermeester voorstellen. We gaan daarom ook vol vertrouwen naar Lyon.”

"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws