Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team

16 januari 2015 |
Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team<

Vlak voor de wereldfinale in Lyon heeft het Nederlands team een tegenslag te verwerken gekregen. Gisteren raakte commis Lars Aukema gewond
aan zijn hand en moest hij in het gips. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, gaat hem in Lyon vervangen.

Twee keer pech met zelfde team
Het is de tweede keer dat het Nederlands team met tegenslag om moet gaan, want tijdens de Europese finale in Stockholm ging de oven stuk. Nu moet, vlak voor de finale, commis Lars Aukema afhaken.
Rogier Peeters
Voor Lars Aukema is de situatie bijzonder teleurstellend. "Na twee kwalificatiewedstrijden en maanden van voorbereiden en trainen, kan ik niet meedoen aan die ene wedstrijd waar het allemaal om is begonnen. Een persoonlijke droom is dan ineens een nachtmerrie. Maar we blijven er met elkaar voor gaan." Ook voor Jan Smink was de schok groot. "Lars en ik zijn volledig op elkaar ingewerkt. Dit verwacht je niet. Gelukkig hebben we een vervanger gevonden. Lars gaat hem trainen en hij gaat mee naar Lyon, want hij blijft natuurlijk bij het team. Dat voelt goed. Ik heb er vertrouwen in, maar ik ga Lars natuurlijk wel missen."

Bestuur Bocuse d'Or: met vertrouwen naar Lyon
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft na het bericht over het bekneld raken van de hand van Aukema direct actie ondernomen. Voorzitter Jonnie Boer, vice-voorzitter Andre van Doorn en bestuurslid Marc van Gulick hebben in goed overleg een vervanger geselecteerd. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, wordt vrijgesteld van werk. Onder leiding van Lars Aukema gaat hij zich toeleggen op de taak van commis bij de wereldfinale in Lyon. Het bestuur: "Het is heel erg triest dat Lars na alle inspanningen, tijd en energie bij de voorbereidingen nu niet kan deelnemen aan de wedstrijd. Het belangrijkste is echter dat alles na een periode van gips weer goed komt met zijn hand. We hebben gelukkig snel een goede vervanger kunnen vinden. Lars gaat Rogier trainen. We kunnen ons geen betere leermeester voorstellen. We gaan daarom ook vol vertrouwen naar Lyon.”

Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: