Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

26 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd.

Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voordat de voorrondes starten op maandag 12 juni bij het innovation centre van FrieslandCampina. De kandidaten die daar gaan koken, worden dinsdag 30 mei bekend gemaakt.

Ambities van jong talent herkennen

Marcel de Leeuw is zelf fanatiek deelnemer geweest aan kookwedstrijden. Nu is hij voorzitter van de Sterklas waar jonge talenten op het hoogste niveau leren koken. Zijn neus voor jong talent en ambities van jonge mensen om de top te bereiken zijn voor het bestuur een mooie aanvulling. Marcel de Leeuw: “Mijn ambitie als bestuurslid bij Bocuse d’Or Nederland is om de jonge talenten van culinair Nederland te verbinden met de wedstrijd Bocuse d’Or. Mijn ervaring met wedstrijdkoken en het voorzitterschap van de Sterklas, zet ik in om de kandidaten advies te geven en te coachen in hun doorzettingsvermogen.“

Vakwedstrijd vraagt veel van kandidaten

Jan Smink heeft inmiddels jarenlange ervaring als deelnemer aan de finales van Bocuse d’Or en bereikte geweldige prestaties in de wereldfinale met een negende (2014) en elfde (2016) plek. Zijn inhoudelijke kennis van de voorbereidingen en de wedstrijden gaat hij inzetten voor de nieuwe kandidaten die deelnemen. Jan Smink: “Voor mij is het een geweldige kans om de nieuwe kandidaten mee te nemen in de verwachtingen en eisen die worden gesteld aan deelname. Deze vakwedstrijd vraagt veel van de kandidaten en ik kan hen met mijn ervaring daarbij helpen.”

Werken aan sterk imago culinaire prestatie Nederland

Bijna 10 jaar werkte hij als woordvoerder voor Koninklijke Horeca Nederland en leverde ondersteuning aan het Nederlandse bestuur van Bocuse d’Or. Door Joop Braakhekke werd hij geïnspireerd voor deze prestigieuze kookwedstrijd. Joris Prinssen: “Nederland verdient een sterk imago als het gaat om de culinaire prestaties die wij leveren. Deze wedstrijd draagt daar aan bij en daarom wil ik mij daar ook voor inzetten.” Zijn taak is om de communicatie over Bocuse d’Or te organiseren en het verstevigen van de relaties met media en partners van Bocuse d’Or.

Volledige bestuur Bocuse d’Or Nederland

Jonnie Boer (voorzitter), Andre van Doorn (vice-voorzitter), Marco Poldervaart, Ricardo Eshuis, Anita Buiteman, Leendert Klaassens, Jan Smink, Marcel de Leeuw, Joris Prinssen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: