Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

26 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd.

Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voordat de voorrondes starten op maandag 12 juni bij het innovation centre van FrieslandCampina. De kandidaten die daar gaan koken, worden dinsdag 30 mei bekend gemaakt.

Ambities van jong talent herkennen

Marcel de Leeuw is zelf fanatiek deelnemer geweest aan kookwedstrijden. Nu is hij voorzitter van de Sterklas waar jonge talenten op het hoogste niveau leren koken. Zijn neus voor jong talent en ambities van jonge mensen om de top te bereiken zijn voor het bestuur een mooie aanvulling. Marcel de Leeuw: “Mijn ambitie als bestuurslid bij Bocuse d’Or Nederland is om de jonge talenten van culinair Nederland te verbinden met de wedstrijd Bocuse d’Or. Mijn ervaring met wedstrijdkoken en het voorzitterschap van de Sterklas, zet ik in om de kandidaten advies te geven en te coachen in hun doorzettingsvermogen.“

Vakwedstrijd vraagt veel van kandidaten

Jan Smink heeft inmiddels jarenlange ervaring als deelnemer aan de finales van Bocuse d’Or en bereikte geweldige prestaties in de wereldfinale met een negende (2014) en elfde (2016) plek. Zijn inhoudelijke kennis van de voorbereidingen en de wedstrijden gaat hij inzetten voor de nieuwe kandidaten die deelnemen. Jan Smink: “Voor mij is het een geweldige kans om de nieuwe kandidaten mee te nemen in de verwachtingen en eisen die worden gesteld aan deelname. Deze vakwedstrijd vraagt veel van de kandidaten en ik kan hen met mijn ervaring daarbij helpen.”

Werken aan sterk imago culinaire prestatie Nederland

Bijna 10 jaar werkte hij als woordvoerder voor Koninklijke Horeca Nederland en leverde ondersteuning aan het Nederlandse bestuur van Bocuse d’Or. Door Joop Braakhekke werd hij geïnspireerd voor deze prestigieuze kookwedstrijd. Joris Prinssen: “Nederland verdient een sterk imago als het gaat om de culinaire prestaties die wij leveren. Deze wedstrijd draagt daar aan bij en daarom wil ik mij daar ook voor inzetten.” Zijn taak is om de communicatie over Bocuse d’Or te organiseren en het verstevigen van de relaties met media en partners van Bocuse d’Or.

Volledige bestuur Bocuse d’Or Nederland

Jonnie Boer (voorzitter), Andre van Doorn (vice-voorzitter), Marco Poldervaart, Ricardo Eshuis, Anita Buiteman, Leendert Klaassens, Jan Smink, Marcel de Leeuw, Joris Prinssen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: