Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

26 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd.

Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voordat de voorrondes starten op maandag 12 juni bij het innovation centre van FrieslandCampina. De kandidaten die daar gaan koken, worden dinsdag 30 mei bekend gemaakt.

Ambities van jong talent herkennen

Marcel de Leeuw is zelf fanatiek deelnemer geweest aan kookwedstrijden. Nu is hij voorzitter van de Sterklas waar jonge talenten op het hoogste niveau leren koken. Zijn neus voor jong talent en ambities van jonge mensen om de top te bereiken zijn voor het bestuur een mooie aanvulling. Marcel de Leeuw: “Mijn ambitie als bestuurslid bij Bocuse d’Or Nederland is om de jonge talenten van culinair Nederland te verbinden met de wedstrijd Bocuse d’Or. Mijn ervaring met wedstrijdkoken en het voorzitterschap van de Sterklas, zet ik in om de kandidaten advies te geven en te coachen in hun doorzettingsvermogen.“

Vakwedstrijd vraagt veel van kandidaten

Jan Smink heeft inmiddels jarenlange ervaring als deelnemer aan de finales van Bocuse d’Or en bereikte geweldige prestaties in de wereldfinale met een negende (2014) en elfde (2016) plek. Zijn inhoudelijke kennis van de voorbereidingen en de wedstrijden gaat hij inzetten voor de nieuwe kandidaten die deelnemen. Jan Smink: “Voor mij is het een geweldige kans om de nieuwe kandidaten mee te nemen in de verwachtingen en eisen die worden gesteld aan deelname. Deze vakwedstrijd vraagt veel van de kandidaten en ik kan hen met mijn ervaring daarbij helpen.”

Werken aan sterk imago culinaire prestatie Nederland

Bijna 10 jaar werkte hij als woordvoerder voor Koninklijke Horeca Nederland en leverde ondersteuning aan het Nederlandse bestuur van Bocuse d’Or. Door Joop Braakhekke werd hij geïnspireerd voor deze prestigieuze kookwedstrijd. Joris Prinssen: “Nederland verdient een sterk imago als het gaat om de culinaire prestaties die wij leveren. Deze wedstrijd draagt daar aan bij en daarom wil ik mij daar ook voor inzetten.” Zijn taak is om de communicatie over Bocuse d’Or te organiseren en het verstevigen van de relaties met media en partners van Bocuse d’Or.

Volledige bestuur Bocuse d’Or Nederland

Jonnie Boer (voorzitter), Andre van Doorn (vice-voorzitter), Marco Poldervaart, Ricardo Eshuis, Anita Buiteman, Leendert Klaassens, Jan Smink, Marcel de Leeuw, Joris Prinssen

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: