Bocuse d'Or: Morgen wordt grote dag (video)

10 mei 2016
Bocuse d'Or: Morgen wordt grote dag (video)

Voor "chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=jan+smink&x=zoeken is het morgen de grote dag. Dan strijden zij in Boedapest voor een ticket naar de "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken wereldfinale in Lyon
die in januari 2017 plaatsvindt.

~Foto (v.l.n.r.): Sander Verhaaf, Jan Smink en Lars Aukema~

*Steur en hertenkalf*
Het team, met als coach "Lars Aukema":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=aukema&x=zoeken, staat voor de uitdaging om een gerecht met steur en zijn kaviaar en een gerecht met hertenkalf te maken. Het visgerecht moet bovendien voor 50 procent uit groentegarnituren bestaan. De ingrediënten hiervoor worden door de teams bij elkaar gezocht op de markt van Metro (moederbedrijf van Makro) die op de wedstrijdlocatie is opgesteld. Het vleesgerecht moet uit één stuk bestaan en vergezeld gaan van minimaal twee groente-, fruit- of aardappelgarnituren.

*Jurering*
De jury zal, naast de smaak, met name letten op originaliteit van de receptuur en respect voor het product. Daarnaast moet de cultuur van het land van herkomst van de teams zichtbaar zijn in bijvoorbeeld smaak, presentatie, kooktechniek of het gebruik van kruiden en specerijen.

*Over de Europese finale*
Tijdens de Europese finale strijden 20 landenteams voor een plaats in de wereldfinale. Vandaag is de eerste dag van de wedstrijd. Bij het behalen van een plaats bij de eerste elf in Boedapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon. "In 2015":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/uitslag-bocuse-dor-wereldfinale-16921/ eindigde het Nederlandse team daar als negende.

*Gezonde spanning*
Bocuse d'Or-bestuurslid Anita Buiteman meldt vanuit Boedapest dat de leden van het Nederlandse team een behoorlijke, maar gezonde spanning voelen. Bij deze willen we Jan, Sander en Lars veel succes wensen!

*Video*


~Christel Tuin~

Overig nieuws