Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

8 september 2015
Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

De spanning stijgt: over minder dan twee weken vindt de Nederlandse "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken finale plaats. Vijf koks uit vijf provincies strijden
namelijk op maandag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam tegen elkaar om te bepalen wie ons land gaat vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. De RestaurantKrant doet tijdens de wedstrijd live verslag op deze site en op onze "Facebookpagina.":https://www.facebook.com/RestaurantKrant

*Deelnemers uit heel het land*
De vijf deelnemers zijn respectievelijk afkomstig uit vijf verschillende provincies: Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel en Zeeland. Dit zijn: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive* (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije*** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

*Opdracht*
De deelnemers staan voor een spannende uitdaging. Ze moeten in vier uur en drie kwartier een vis- en vleesgerecht voor zes personen bereiden. Daarbij zijn de verplichte ingrediënten tarbot, kreeft en kokkels voor het visgerecht. Met kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang moet de vleesdis worden bereid. Bij beide gerechten serveren de koks drie garnituren en een saus.

*Tijdsdruk en creativiteit*
Een garnituur mag voorafgaand aan de wedstrijd worden bereid. Daartoe doen de deelnemers inkopen bij horecagroothandel Makro. De andere twee garnituren moeten ter plekke worden bereid op basis van ingrediënten die op de beursvloer worden verstrekt en niet van te voren bekend zijn. Naast werken onder tijdsdruk moeten de deelnemers zo laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van creativiteit, vakkennis en kooktechnieken.


Overig nieuws