Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

8 september 2015 |
Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!<

De spanning stijgt: over minder dan twee weken vindt de Nederlandse Bocuse d'Or finale plaats. Vijf koks uit vijf provincies strijden namelijk op maandag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam tegen elkaar om te bepalen wie ons land gaat vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. De RestaurantKrant doet tijdens de wedstrijd live verslag op deze site en op onze Facebookpagina.
Deelnemers uit heel het land
De vijf deelnemers zijn respectievelijk afkomstig uit vijf verschillende provincies: Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel en Zeeland. Dit zijn: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

Opdracht
De deelnemers staan voor een spannende uitdaging. Ze moeten in vier uur en drie kwartier een vis- en vleesgerecht voor zes personen bereiden. Daarbij zijn de verplichte ingrediënten tarbot, kreeft en kokkels voor het visgerecht. Met kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang moet de vleesdis worden bereid. Bij beide gerechten serveren de koks drie garnituren en een saus.

Tijdsdruk en creativiteit
Een garnituur mag voorafgaand aan de wedstrijd worden bereid. Daartoe doen de deelnemers inkopen bij horecagroothandel Makro. De andere twee garnituren moeten ter plekke worden bereid op basis van ingrediënten die op de beursvloer worden verstrekt en niet van te voren bekend zijn. Naast werken onder tijdsdruk moeten de deelnemers zo laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van creativiteit, vakkennis en kooktechnieken.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: