Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

16 februari 2016 |
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland<

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega
sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese finale 2018 in Rotterdam.

Foto (v.l.n.r.) Lars Aukema, Jan Smink en Sander Verhaaf

1,5 tot 2 miljoen nodig
Marc van Gulick, Bocuse d'Or-bestuurslid en tevens general manager van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag, vertelde vol enthousiasme over de toekomstplannen. "Op dit moment zijn er zes landen die aangegeven hebben dat ze de Europese Bocuse d'Or finale van 2018 willen hosten. Hoeveel er ook daadwerkelijk een bidbook hebben ingeleverd is niet bekend, maar Bocuse d'Or Nederland is in ieder geval geselecteerd voor de tweede fase in de bidprocedure. In totaal hebben we 1,5 tot 2 miljoen euro nodig om de Europese finale naar Nederland te halen."


Marc van Gulick

Speciale editie Gastvrij Rotterdam
Als de Europese finale naar Nederland komt, wordt deze gehouden tijdens een speciale mei-editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Van Gulick: "Om de Fransen warm te maken voor Nederland is er op dit moment een delegatie Franse journalisten in Rotterdam en worden wij uitgebreid geïnformeerd over de ambities voor 2018. In maart zal er een site visit georganiseerd worden door GL events, de organisator van de Bocuse d'Or wedstrijden. Zij krijgen tijdens een driedaags programma onder andere een rondleiding in Ahoy waar dan een foodtruckfestival plaatsvindt. Op deze manier kunnen ze direct zien hoe de Rotterdamse evenementenhal zo'n festival vormgeeft. De Europese finale moet namelijk gekoppeld zijn aan een foodbeurs en dit is een mooie gelegenheid om ons te profileren."

Trainen
Bij de bijeenkomst waren ook Bocuse d'Or-deelnemer Jan Smink en zijn commis Sander Verhaaf aanwezig die wekelijks bij Dalmolen trainen. Ook Lars Aukema, de commis van 2015 die door een ongeval op het laatste moment vervangen werd door Rogier Peeters, was van de partij. Aukema zal dit keer als coach van het Nederlandse team optreden. Alle drie de chefs zijn werkzaam bij driesterrenrestaurant De Librije. Voormalig coach van het Nederlandse team Leendert Klaassens, werkzaam bij De Graancirkel in Groningen, zal namens het bestuur de contacten met het team onderhouden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: