Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

16 februari 2016 |
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland<

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega
sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese finale 2018 in Rotterdam.

Foto (v.l.n.r.) Lars Aukema, Jan Smink en Sander Verhaaf

1,5 tot 2 miljoen nodig
Marc van Gulick, Bocuse d'Or-bestuurslid en tevens general manager van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag, vertelde vol enthousiasme over de toekomstplannen. "Op dit moment zijn er zes landen die aangegeven hebben dat ze de Europese Bocuse d'Or finale van 2018 willen hosten. Hoeveel er ook daadwerkelijk een bidbook hebben ingeleverd is niet bekend, maar Bocuse d'Or Nederland is in ieder geval geselecteerd voor de tweede fase in de bidprocedure. In totaal hebben we 1,5 tot 2 miljoen euro nodig om de Europese finale naar Nederland te halen."


Marc van Gulick

Speciale editie Gastvrij Rotterdam
Als de Europese finale naar Nederland komt, wordt deze gehouden tijdens een speciale mei-editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Van Gulick: "Om de Fransen warm te maken voor Nederland is er op dit moment een delegatie Franse journalisten in Rotterdam en worden wij uitgebreid geïnformeerd over de ambities voor 2018. In maart zal er een site visit georganiseerd worden door GL events, de organisator van de Bocuse d'Or wedstrijden. Zij krijgen tijdens een driedaags programma onder andere een rondleiding in Ahoy waar dan een foodtruckfestival plaatsvindt. Op deze manier kunnen ze direct zien hoe de Rotterdamse evenementenhal zo'n festival vormgeeft. De Europese finale moet namelijk gekoppeld zijn aan een foodbeurs en dit is een mooie gelegenheid om ons te profileren."

Trainen
Bij de bijeenkomst waren ook Bocuse d'Or-deelnemer Jan Smink en zijn commis Sander Verhaaf aanwezig die wekelijks bij Dalmolen trainen. Ook Lars Aukema, de commis van 2015 die door een ongeval op het laatste moment vervangen werd door Rogier Peeters, was van de partij. Aukema zal dit keer als coach van het Nederlandse team optreden. Alle drie de chefs zijn werkzaam bij driesterrenrestaurant De Librije. Voormalig coach van het Nederlandse team Leendert Klaassens, werkzaam bij De Graancirkel in Groningen, zal namens het bestuur de contacten met het team onderhouden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: