Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

16 februari 2016 |
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega
sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese finale 2018 in Rotterdam.

Foto (v.l.n.r.) Lars Aukema, Jan Smink en Sander Verhaaf

1,5 tot 2 miljoen nodig
Marc van Gulick, Bocuse d'Or-bestuurslid en tevens general manager van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag, vertelde vol enthousiasme over de toekomstplannen. "Op dit moment zijn er zes landen die aangegeven hebben dat ze de Europese Bocuse d'Or finale van 2018 willen hosten. Hoeveel er ook daadwerkelijk een bidbook hebben ingeleverd is niet bekend, maar Bocuse d'Or Nederland is in ieder geval geselecteerd voor de tweede fase in de bidprocedure. In totaal hebben we 1,5 tot 2 miljoen euro nodig om de Europese finale naar Nederland te halen."


Marc van Gulick

Speciale editie Gastvrij Rotterdam
Als de Europese finale naar Nederland komt, wordt deze gehouden tijdens een speciale mei-editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Van Gulick: "Om de Fransen warm te maken voor Nederland is er op dit moment een delegatie Franse journalisten in Rotterdam en worden wij uitgebreid geïnformeerd over de ambities voor 2018. In maart zal er een site visit georganiseerd worden door GL events, de organisator van de Bocuse d'Or wedstrijden. Zij krijgen tijdens een driedaags programma onder andere een rondleiding in Ahoy waar dan een foodtruckfestival plaatsvindt. Op deze manier kunnen ze direct zien hoe de Rotterdamse evenementenhal zo'n festival vormgeeft. De Europese finale moet namelijk gekoppeld zijn aan een foodbeurs en dit is een mooie gelegenheid om ons te profileren."

Trainen
Bij de bijeenkomst waren ook Bocuse d'Or-deelnemer Jan Smink en zijn commis Sander Verhaaf aanwezig die wekelijks bij Dalmolen trainen. Ook Lars Aukema, de commis van 2015 die door een ongeval op het laatste moment vervangen werd door Rogier Peeters, was van de partij. Aukema zal dit keer als coach van het Nederlandse team optreden. Alle drie de chefs zijn werkzaam bij driesterrenrestaurant De Librije. Voormalig coach van het Nederlandse team Leendert Klaassens, werkzaam bij De Graancirkel in Groningen, zal namens het bestuur de contacten met het team onderhouden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Laat jouw terras zien!

Het is bijna zover. Op 28 april mogen de terrassen, natuurlijk wel met de nodige beperkingen, weer open. Het is voor veel horecaondernemers het startschot voor de race naar volledige heropening van de horeca en inmiddels worden er de nodige voorbereidingen getroffen om de terrassendag woensdag tot e ...

Drinks
Recordaantal van 539 bieren in 7e Dutch Beer Challenge

Op donderdag 22 april 2021 werd voor de zevende keer de Dutch Beer Challenge gehouden. Voor deze editie van de Nederlandse biercompetitie hebben grote en kleine brouwerijen gezamenlijk een recordaantal van 539 bieren ingeschreven. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by ...

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: