Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

16 februari 2016
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega
sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese finale 2018 in Rotterdam.

~Foto (v.l.n.r.) Lars Aukema, Jan Smink en Sander Verhaaf~

*1,5 tot 2 miljoen nodig*
Marc van Gulick, Bocuse d'Or-bestuurslid en tevens general manager van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag, vertelde vol enthousiasme over de toekomstplannen. "Op dit moment zijn er zes landen die aangegeven hebben dat ze de Europese Bocuse d'Or finale van 2018 willen hosten. Hoeveel er ook daadwerkelijk een bidbook hebben ingeleverd is niet bekend, maar Bocuse d'Or Nederland is in ieder geval geselecteerd voor de tweede fase in de bidprocedure. In totaal hebben we 1,5 tot 2 miljoen euro nodig om de Europese finale naar Nederland te halen."


~Marc van Gulick~

*Speciale editie Gastvrij Rotterdam*
Als de Europese finale naar Nederland komt, wordt deze gehouden tijdens een speciale mei-editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Van Gulick: "Om de Fransen warm te maken voor Nederland is er op dit moment een delegatie Franse journalisten in Rotterdam en worden wij uitgebreid geïnformeerd over de ambities voor 2018. In maart zal er een site visit georganiseerd worden door GL events, de organisator van de Bocuse d'Or wedstrijden. Zij krijgen tijdens een driedaags programma onder andere een rondleiding in Ahoy waar dan een foodtruckfestival plaatsvindt. Op deze manier kunnen ze direct zien hoe de Rotterdamse evenementenhal zo'n festival vormgeeft. De Europese finale moet namelijk gekoppeld zijn aan een foodbeurs en dit is een mooie gelegenheid om ons te profileren."

*Trainen*
Bij de bijeenkomst waren ook Bocuse d'Or-deelnemer Jan Smink en zijn commis Sander Verhaaf aanwezig die wekelijks bij Dalmolen trainen. Ook Lars Aukema, de commis van 2015 die door een ongeval op het laatste moment vervangen werd door Rogier Peeters, was van de partij. Aukema zal dit keer als coach van het Nederlandse team optreden. Alle drie de chefs zijn werkzaam bij driesterrenrestaurant De Librije. Voormalig coach van het Nederlandse team Leendert Klaassens, werkzaam bij De Graancirkel in Groningen, zal namens het bestuur de contacten met het team onderhouden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws