Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

18 september 2014 |
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges<

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw.
Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Foto: Ron Blaauw (l) met de nieuwe Chef de Cuisine Bridges, Bobby Rust, en General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Remco Groenhuijzen

Bijdendijk naar Vermaat Groep
Met de opening van Bridges in 2009 had The Grand de ambitie een toprestaurant neer te zetten. De samenwerking met Ron Blaauw sinds 2012 bracht het jonge talent Joris Bijdendijk binnen. Zijn tomeloze inzet en creativiteit heeft Bridges binnen korte tijd naar het beoogde niveau gebracht. Bijdendijk zal per 1 november in dienst treden als Executive Chef bij de Vermaat Groep. In deze verantwoordelijkheid concentreert hij zich, naast de algemene culinaire leiding binnen Vermaat, op de opening van het nieuwe restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nieuwe culinaire wegen
Met de komst van Bobby Rust gaat Bridges een volgende fase in, waarin nieuwe culinaire wegen worden bewandeld, nog steeds 'inspired by Ron Blaauw'. Rust is afkomstig van Ron Gastrobar in Amsterdam. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder andere Oud Sluis en De Librije. Ron Blaauw: "Bobby en ik werken al een aantal jaren samen en ik ken hem als een zeer talentvolle en gedreven kok, met een duidelijke eigen kookstijl. Ik ben blij dat hij bij Bridges de kans krijgt zich verder te ontplooien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel goeds zal brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: