Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

18 september 2014 |
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw.
Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Foto: Ron Blaauw (l) met de nieuwe Chef de Cuisine Bridges, Bobby Rust, en General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Remco Groenhuijzen

Bijdendijk naar Vermaat Groep
Met de opening van Bridges in 2009 had The Grand de ambitie een toprestaurant neer te zetten. De samenwerking met Ron Blaauw sinds 2012 bracht het jonge talent Joris Bijdendijk binnen. Zijn tomeloze inzet en creativiteit heeft Bridges binnen korte tijd naar het beoogde niveau gebracht. Bijdendijk zal per 1 november in dienst treden als Executive Chef bij de Vermaat Groep. In deze verantwoordelijkheid concentreert hij zich, naast de algemene culinaire leiding binnen Vermaat, op de opening van het nieuwe restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nieuwe culinaire wegen
Met de komst van Bobby Rust gaat Bridges een volgende fase in, waarin nieuwe culinaire wegen worden bewandeld, nog steeds 'inspired by Ron Blaauw'. Rust is afkomstig van Ron Gastrobar in Amsterdam. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder andere Oud Sluis en De Librije. Ron Blaauw: "Bobby en ik werken al een aantal jaren samen en ik ken hem als een zeer talentvolle en gedreven kok, met een duidelijke eigen kookstijl. Ik ben blij dat hij bij Bridges de kans krijgt zich verder te ontplooien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel goeds zal brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: