Blog: URBN FOLKS, een nieuw concept in Nijmegen

27 september 2018 | redactie
Blog: URBN FOLKS, een nieuw concept in Nijmegen<

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van de twee ondernemers Martijn van den Hurk en Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station -  URBN FOLKS.

"Medio ontmoetten wij elkaar voor het eerst. We drinken samen ons favoriete drankje, een espresso met een glaasje water. Mooi gebrande Italiaanse koffie, een geluksmomentje. Martijn, een enthousiaste ondernemer met de grootse plannen, en Jeannine, gastoloog. Samen meer dan een halve eeuw ervaring in de horeca en daardoor hebben we waarschijnlijk meteen een klik. Wat is het prettig om dezelfde liefde voor het vak te delen, maar allebei op onze eigen manier. Een maand later werken we samen om onze dromen waar te maken. Een mooie ‘brand’ neerzetten, te beginnen met een brasserie met Parijse allure. Een plek waar je je thuis voelt, waar je mag zijn wie je bent en waar je komt om koffie te drinken, om te werken, iets te eten en te drinken. Kortom: genieten met dierbare mensen om je heen. Een plek die voelt als jouw tweede thuis."

Pop up

"En daar sta je daar in het pand waar je nog nooit binnen bent geweest, een paar dagen voor de Vierdaagse in Nijmegen. Wow, wat is het hier gaaf (als je even door de lelijke schilderijen en de inrichting heen kijkt)."

"Ouderwets knallen, dat is volgende week de bedoeling. Vijf dagen open en dan weer sluiten om het huidige bedrijf om te turnen naar URBN FOLKS. Nou dat kunnen wij, maar natuurlijk niet alleen. Medewerkers regelen binnen een paar dagen, naar de groothandel, bestellingen doen, opruimen, schoonmaken en het terras een beetje toonbaar maken. Het beste uit mensen halen: dat is wat we willen. Mensen laten groeien en bloeien. We krijgen hulp van vrienden, familie en oud collega’s. Samen vervangen we het onkruid door traditionele gladiolen, bomen en planten. Dat ziet er al een stuk beter uit. Een mooie try-out voor straks als we een brasserie zijn."

Opstartperikelen

"Tijdens de Vierdaagse lopen we tegen dingen aan, zoals elk bedrijf dat doet. In het heetst van de strijd springt er een stop uit. Best lastig: een vol terras en een keuken die het niet meer doet. Gelukkig blijft Martijn rustig en lost hij het vakkundig op, terwijl wij de gasten bedienen en ervoor zorgen dat ze niets te kort komen."

Vaste gasten

"Wat is het gezellig op het terras. We hebben al vaste gasten. Elke dag op hetzelfde tijdstip zitten ze er en willen ze hetzelfde drinken. Ik herinner mij een vaste gast uit het verleden, waarvoor ik altijd standaard een ‘DAB-je’ neerzette onder de bar, want zijn collega’s mochten niet zien dat hij overdag dronk. Op de bar zette ik altijd keurig een glaasje water zoals hij het wilde. Vaste gasten en hun gebruiken, wat is het toch een prachtig vak. Het is erg leuk om te zien hoe buurtbewoners, wandelaars, familie en vrienden hier mixen, samenkomen en met elkaar in gesprek komen. Dat is wat we willen. De Vierdaagse zorgt voor verbinding en contact."

Goed bedacht

"Gaaf om samen bezig te gaan met een nieuw concept en elkaar te inspireren op allerlei vlakken. We zijn bezig om handen en voeten te geven aan een concept, waar Martijn ontzettend goed over heeft nagedacht. Hoe leuk is het om te ervaren dat mensen geloven in het concept en zich er aan willen verbinden, zonder dat we al open zijn. Het geeft enorm veel energie om te zien hoeveel mensen met je meedenken. Hier word ik gelukkig van, het geeft positieve energie. Hoe fijn is het dat je elkaar aanvult. Keuzes maken, mooie mensen kansen geven en werken met de prachtigste producten op een locatie die heel goed aanvoelt. Wordt vervolgd."

Opening soon

Martijn & Jeannine

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: