Blog: de start van onze brasserie (2)

9 juni 2015
Blog: de start van onze brasserie (2)

Na het huurcontract was de bouwtekening het volgende papier waar we mee aan de gang zijn gegaan. Hoe gaan wij de 208 m2 logisch indelen; hoeveel m2
voor de keuken, opslag, bar en het restaurantgedeelte? Wij hebben de hulp ingeroepen van ontwerpster Nelly Blessinga. Zij heeft onze plattegrond omgezet in een 3D-weergave, waardoor je beter zicht krijgt op de logica van de indeling. Het uitbesteden aan een professional kost natuurlijk een stuk van je budget, maar uiteindelijk verdient dat zich ook weer terug. Nelly heeft onze ideeën tot leven laten komen in de ontwerpen en al snel was duidelijk wat wel kan en waar we nog aan moesten sleutelen.

*Industrieel*
Het kiezen van de juiste materialen, kleuren en producten zorgt ervoor dat het geheel steeds meer eigen wordt. De inrichting wordt industrieel, maar wel met veel hout en warme kleuren. We hebben een gietvloer uitgezocht in een 'betonlook'-uitvoering. De tafels worden gemaakt van doorleefd teakhout en door te spelen met verschillende tafelhoogtes en stoelontwerpen ontstaan er verschillende zitgroepen.

*Loungehoek*
We hebben er ook voor gekozen om een ruime loungehoek toe te voegen. Hier kunnen onze gasten voor of na de maaltijd lekker wegzakken in de ruime banken.

*Kosten installatiewerk lastig in te schatten*
Het voordeel van meubels en vloeren uitzoeken is dat de prijzen redelijk in te schatten zijn, zodat grote budgettaire verassingen uitblijven. Helaas is dat niet het geval bij het installatiewerk. Wij hebben een nieuw casco pand gehuurd. Dat betekend dat al het installatiewerk (gas, water, licht, verwarming en ventilatie) nieuw aangelegd moet worden. Dit zijn posten die zich wat lastiger laten inschatten. Onze inschatting was dan ook veel te laag waardoor we in ons totaalbudget hebben moeten schuiven.


~Foto: de casco ruimte van Brasserie Een Mooie Dag~

*De hoofdprijs*
Leergeld is dat je eerst moet beginnen met deze kostenposten goed in kaart te brengen. Teken en beschrijf duidelijk wat waar nodig is zodat de offerte op detailniveau gemaakt kan worden. Vraag offertes aan bij verschillende installatiebedrijven, het loont zich ook om juist specialisten te benaderen voor één onderdeel. Een installatiebedrijf kan meestal ook de vloerverwarming aanbrengen, maar dan betaal je vaak de hoofdprijs. Wij zijn er achter dat de laagste prijs niet altijd de beste keuze is. Voor dit soort posten is het gevoel dat je bij een bedrijf, persoon of product hebt veel belangrijker.

Wij gaan verder met de voorbereidingen en wensen je Een Mooie Dag!
Patricia & Edwin

#eenmooiedag

Overig nieuws