Blog: de start van onze brasserie

29 mei 2015 |
Blog: de start van onze brasserie

Eerst even voorstellen, wij zijn Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen. In deze blog gaan wij jullie gedurende één jaar deelgenoot maken van de
realisatie van onze droom: Brasserie Een Mooie Dag.

Droom
Onze droom is het openen van een brasserie en dat is wat wij in de 3e week van september gaan doen. Wij waren beiden al werkzaam in de horeca; Patricia als gastvrouw in een grand café en Edwin als horeca marketing manager bij de Makro.

Samenwerken
Jarenlang liepen wij al met het idee rond om een eigen zaak te beginnen. Wij kunnen goed samen werken en samenwerken. Ook kan onze werkervaring in de horeca daarbij een toegevoegde waarde zijn. Verschillende locaties werden bekeken, maar de droom kwam niet verder dan een goed idee.
Totdat wij begin dit jaar in gesprek kwamen met een makelaar die letterlijk voor onze neus een nieuw centrumplan aan het ontwikkelen is. De raderen gingen direct aan het draaien en wij stelden onszelf de vraag waarom we buiten onze woonplaats op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Op 100 meter loopafstand wordt een compleet nieuw winkelcentrum gebouwd, Duiven is een groeigemeente en er is in Duiven een zeer beperkt horeca-aanbod.

Ondernemersplan
Na enkele gesprekken met de makelaar en de verhuurder (gemeente Duiven) zijn wij begonnen met het schrijven van het ondernemersplan. Het plan en plaatje dat wij al in ons hoofd hadden zitten kwam in tekst en cijfers op papier te staan. Een accountant die van ons plan had gehoord, bood spontaan zijn hulp aan bij het opstellen van een exploitatie- en financieringsbegroting.


Edwin en Patricia

De startersdag van de KvK werd bezocht en daar kregen wij veel bruikbare informatie. In de stand van Koninklijke Horeca Nederland hebben wij ons direct ingeschreven als aspirant-lid. Hierdoor konden wij gebruik maken van juridische ondersteuning. Dat kwam mooi uit, want we hadden in de tussentijd een concept-huurovereenkomst ontvangen. Dit concept werd binnen 3 dagen gecheckt en de wijzigingen zijn uiteindelijk door de makelaar verwerkt.

Bank was ons goed gezind
Met het ondernemersplan en de financiële onderbouwing zijn wij op gesprek geweest bij een bank. De bank zag dat wij veel tijd hadden gestoken in het ondernemersplan maar was vooral geraakt door ons verhaal en enthousiasme. Ondanks dat de banken terughoudend zijn met het financieren van horeca, hadden wij na één vervolgafspraak alles rond.

Een Mooie Dag
Eind februari hebben wij Brasserie Een Mooie Dag ingeschreven bij de KvK en de huurovereenkomst is getekend.
In de volgende blog lezen jullie hoe wij vorderen met de voorbereidingen.

Wij wensen je Een Mooie Dag!
Patricia & Edwin

#eenmooiedag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: