Blaauw vindt koper voor restaurant

5 oktober 2012 |
Blaauw vindt koper voor restaurant<

Jaimie van Heije is de nieuwe eigenaar van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Ron’s Vis van de dag krijgt nu de naam Restaurant Jaimie van Heije.

Toe aan nieuwe stap
Van Heije was de voormalige sous chef van Blaauw's restaurant. Toen de met twee Michelinsterren bekroonde Blaauw zijn 27-jarige sous chef voorstelde het restaurant in Ouderkerk over te nemen, hoefde Van Heije niet lang na te denken. "Een eigen zaak, op mijn leeftijd en op deze geweldige locatie; die uitdaging wilde ik wel aangaan." Opgeleid bij Sergio Herman en Ron Blaauw was Van Heije toe aan de volgende stap. Met maître Dennis Panneman en sous chef Danny Kaldenberg vormt van Heije’s brigade het team.

Brasserie sfeer
Restaurant Jaimie van Heije biedt seizoensproducten in brasserie sfeer. In de woorden van de chef: "Eenvoudig eten, maar wel fantastisch van smaak en met respect voor het product. En dat allemaal voor een redelijke prijs." Van Heije combineert toegankelijkheid met experimenten. "Als ik iets moleculairs wil doen omdat het past bij het
eindresultaat; prima! Zolang de prijs-kwaliteitverhouding maar niet in het gedrang komt. Het moet
laagdrempelig zijn. Mensen moeten vanaf de boot op het terras kunnen springen en drie, vier, vijf of
zelfs zes gangen kunnen bestellen."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: