Blaauw vindt koper voor restaurant

5 oktober 2012 |
Blaauw vindt koper voor restaurant

Jaimie van Heije is de nieuwe eigenaar van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Ron’s Vis van de dag krijgt nu de naam Restaurant Jaimie van Heije.

Toe aan nieuwe stap
Van Heije was de voormalige sous chef van Blaauw's restaurant. Toen de met twee Michelinsterren bekroonde Blaauw zijn 27-jarige sous chef voorstelde het restaurant in Ouderkerk over te nemen, hoefde Van Heije niet lang na te denken. "Een eigen zaak, op mijn leeftijd en op deze geweldige locatie; die uitdaging wilde ik wel aangaan." Opgeleid bij Sergio Herman en Ron Blaauw was Van Heije toe aan de volgende stap. Met maître Dennis Panneman en sous chef Danny Kaldenberg vormt van Heije’s brigade het team.

Brasserie sfeer
Restaurant Jaimie van Heije biedt seizoensproducten in brasserie sfeer. In de woorden van de chef: "Eenvoudig eten, maar wel fantastisch van smaak en met respect voor het product. En dat allemaal voor een redelijke prijs." Van Heije combineert toegankelijkheid met experimenten. "Als ik iets moleculairs wil doen omdat het past bij het
eindresultaat; prima! Zolang de prijs-kwaliteitverhouding maar niet in het gedrang komt. Het moet
laagdrempelig zijn. Mensen moeten vanaf de boot op het terras kunnen springen en drie, vier, vijf of
zelfs zes gangen kunnen bestellen."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: