Blaauw vindt koper voor restaurant

5 oktober 2012
Blaauw vindt koper voor restaurant

Jaimie van Heije is de nieuwe eigenaar van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Ron’s Vis van de dag krijgt nu de naam Restaurant Jaimie van Heije.

*Toe aan nieuwe stap*
Van Heije was de voormalige sous chef van Blaauw's restaurant. Toen de met twee Michelinsterren bekroonde Blaauw zijn 27-jarige sous chef voorstelde het restaurant in Ouderkerk over te nemen, hoefde Van Heije niet lang na te denken. "Een eigen zaak, op mijn leeftijd en op deze geweldige locatie; die uitdaging wilde ik wel aangaan." Opgeleid bij Sergio Herman en Ron Blaauw was Van Heije toe aan de volgende stap. Met maître Dennis Panneman en sous chef Danny Kaldenberg vormt van Heije’s brigade het team.

*Brasserie sfeer*
Restaurant Jaimie van Heije biedt seizoensproducten in brasserie sfeer. In de woorden van de chef: "Eenvoudig eten, maar wel fantastisch van smaak en met respect voor het product. En dat allemaal voor een redelijke prijs." Van Heije combineert toegankelijkheid met experimenten. "Als ik iets moleculairs wil doen omdat het past bij het
eindresultaat; prima! Zolang de prijs-kwaliteitverhouding maar niet in het gedrang komt. Het moet
laagdrempelig zijn. Mensen moeten vanaf de boot op het terras kunnen springen en drie, vier, vijf of
zelfs zes gangen kunnen bestellen."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws