Blaauw huisadviseur van Bistrobar in Nijmegen

23 januari 2018 | David Bakker

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen serveerde gerechten volgens Blaauws Amsterdamse gastrobarprincipe en sloeg in als een bom. Dat smaakte naar meer, en dus opent medio 2018 een tweede Bistrobar aan de Nijmeegse Handelskade. Wederom met Blaauw als huisadviseur.

Een nieuwe Nijmeegse verbinding

Ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel kozen voor het spraakmakende pand ‘De Lunet’ op de kop van de nieuw gerealiseerde Handelskade, de unieke ligging aan het water én de opkomende wijk eromheen. Het pand werd onlangs genomineerd voor de Nijmeegse architectuurprijs. Ook Ron Blaauw was direct onder de indruk: “Ik heb geen moment getwijfeld. De combinatie van bewezen ondernemerschap en de prachtige locatie maakten mij direct enthousiast."

Bistrobar

De naam houden de ondernemers en Blaauw nog even geheim, net als de keuken, maar deze zal wederom een duidelijke signatuur krijgen van de Amsterdamse chef. Het bistrobarconcept blijft onveranderd: voor een goede prijs smaakvol en uitdagend eten. De menukaart bestaat uit gerechten die ieder voor 10 euro per gerecht te bestellen zijn.

Crowdfunding

Binnenkort krijgen liefhebbers van lekker (uit)eten in Nijmegen de kans om mee te investeren in het nieuwe bistrobarproject door culinair aandeelhouder te worden. Van de nieuwe Bistrobar én Bistrobar Berlin!    

Sleuteloverdracht

Onlangs overhandigde Arjen Kleijer namens gebiedsontwikkelaar BPD de sleutel aan de ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens en formaliseerden zij ook de nieuwe samenwerking met Ron Blaauw.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: