Blaauw huisadviseur van Bistrobar in Nijmegen

23 januari 2018 | David Bakker

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen serveerde gerechten volgens Blaauws Amsterdamse gastrobarprincipe en sloeg in als een bom. Dat smaakte naar meer, en dus opent medio 2018 een tweede Bistrobar aan de Nijmeegse Handelskade. Wederom met Blaauw als huisadviseur.

Een nieuwe Nijmeegse verbinding

Ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel kozen voor het spraakmakende pand ‘De Lunet’ op de kop van de nieuw gerealiseerde Handelskade, de unieke ligging aan het water én de opkomende wijk eromheen. Het pand werd onlangs genomineerd voor de Nijmeegse architectuurprijs. Ook Ron Blaauw was direct onder de indruk: “Ik heb geen moment getwijfeld. De combinatie van bewezen ondernemerschap en de prachtige locatie maakten mij direct enthousiast."

Bistrobar

De naam houden de ondernemers en Blaauw nog even geheim, net als de keuken, maar deze zal wederom een duidelijke signatuur krijgen van de Amsterdamse chef. Het bistrobarconcept blijft onveranderd: voor een goede prijs smaakvol en uitdagend eten. De menukaart bestaat uit gerechten die ieder voor 10 euro per gerecht te bestellen zijn.

Crowdfunding

Binnenkort krijgen liefhebbers van lekker (uit)eten in Nijmegen de kans om mee te investeren in het nieuwe bistrobarproject door culinair aandeelhouder te worden. Van de nieuwe Bistrobar én Bistrobar Berlin!    

Sleuteloverdracht

Onlangs overhandigde Arjen Kleijer namens gebiedsontwikkelaar BPD de sleutel aan de ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens en formaliseerden zij ook de nieuwe samenwerking met Ron Blaauw.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: