Blaauw huisadviseur van Bistrobar in Nijmegen

23 januari 2018 | David Bakker

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen serveerde gerechten volgens Blaauws Amsterdamse gastrobarprincipe en sloeg in als een bom. Dat smaakte naar meer, en dus opent medio 2018 een tweede Bistrobar aan de Nijmeegse Handelskade. Wederom met Blaauw als huisadviseur.

Een nieuwe Nijmeegse verbinding

Ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel kozen voor het spraakmakende pand ‘De Lunet’ op de kop van de nieuw gerealiseerde Handelskade, de unieke ligging aan het water én de opkomende wijk eromheen. Het pand werd onlangs genomineerd voor de Nijmeegse architectuurprijs. Ook Ron Blaauw was direct onder de indruk: “Ik heb geen moment getwijfeld. De combinatie van bewezen ondernemerschap en de prachtige locatie maakten mij direct enthousiast."

Bistrobar

De naam houden de ondernemers en Blaauw nog even geheim, net als de keuken, maar deze zal wederom een duidelijke signatuur krijgen van de Amsterdamse chef. Het bistrobarconcept blijft onveranderd: voor een goede prijs smaakvol en uitdagend eten. De menukaart bestaat uit gerechten die ieder voor 10 euro per gerecht te bestellen zijn.

Crowdfunding

Binnenkort krijgen liefhebbers van lekker (uit)eten in Nijmegen de kans om mee te investeren in het nieuwe bistrobarproject door culinair aandeelhouder te worden. Van de nieuwe Bistrobar én Bistrobar Berlin!    

Sleuteloverdracht

Onlangs overhandigde Arjen Kleijer namens gebiedsontwikkelaar BPD de sleutel aan de ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens en formaliseerden zij ook de nieuwe samenwerking met Ron Blaauw.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: