Bizasu Restaurant Academy van start

22 september 2015
Bizasu Restaurant Academy van start

Het blijft een lastige keukenkwestie in Nederland. Chefs die de Aziatische keuken beheersen zijn nog steeds schaars. De Bizasu Restaurant Academy wil aan een
oplossing voor dit personeelstekort meewerken en is afgelopen zomer gestart met een opleiding tot zelfstandig kok voor de Aziatische keuken.

*Personeelstekort verminderen*
In de Bizasu Restaurant Academy, gevestigd in het pand van het voormalige Pacific Plaza in Assen, leiden Bob Huang en zijn professionele team trainees op tot leerling-kok of zelfstandig kok voor de Aziatische keuken. Vanuit het UWV zijn verschillende trainees aangeleverd die dagelijks in de keuken en de bediening aan hun vaardigheden werken. Ook via de gemeente Assen is de eerste trainee inmiddels aan het opleidingstraject begonnen. Het project verloopt dusdanig goed dat er inmiddels al hard wordt gewerkt aan de eerste doorplaatsingen van de trainees bij restaurants. Gasten kunnen bij Bizasu genieten van biefstuk, zalm en sushi-gerechten. Leuk weetje: de gerechten komen ook terug in de naam van het restaurant: BiZaSu.

~Christel Tuin~




Overig nieuws