Uit eten tussen de koeien

26 april 2012 |
Uit eten tussen de koeien<

De zesde editie van het 'Boergondisch feestmaal' start dit jaar op 12 mei en loopt door tot december. In deze periode kan men culinair genieten op 33 biologische boerenerven.

Kennismaking biologisch eten
Onder de naam ‘Boergondisch feestmaal’ voeren Stichting Van Eigen Erf en de Biologische InfoCentra een landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland.

Boer, boerin en chef-kok verwelkomen hun gasten aan mooi gedekte lange tafels in de wei, stal of boerenschuur.

Ingrediënten van het seizoen
Chef-koks koken speciaal voor het Boergondisch feestmaal een bijzonder drie- of viergangen menu met de verse biologische oogst van het seizoen. Een excursie over de landerijen, met de boer of tuinder als gastheer, maakt onderdeel uit van het culinaire programma.

Informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op Vaneigenerf.nl
Foto: Dick Boschloo

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: