Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

24 januari 2017 | Thijs Jacobs

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt de uitgelezen kans om het fenomeen ‘aperitivo’ op de kaart te zetten. Impero Romano Amsterdam serveert tijdens dit Italiaanse borrelmoment voorafgaande aan het diner kleine smaakvolle gerechtjes van het huis. La dolce vita bevindt zich nu ook in Amsterdam.

Authentieke Italiaanse keuken
Impero Romano Amsterdam opende begin dit jaar officieel haar deuren in het statige pand aan de Amsteldijk. Het restaurant is de tweede vestiging in Nederland en kenmerkt zich door een authentieke Italiaanse keuken waarin de Napolitaanse executive chef Vincenzo Sigillo de scepter zwaait. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt de gasten met smakelijke signature en classic cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen. De authentieke Italiaanse keuken gecombineerd met de eigentijdse cocktailbar in een stijlvolle interieur biedt een prachtig combinatie voor de ultieme aperitivo.

Aperitivo moment
Aperitivo is een Italiaans begrip. De eerste aperitivo bars vinden hun oorsprong rond de 18e eeuw toen de cafés in opkomst kwamen in de grote Italiaanse steden. Inmiddels zijn deze bars niet meer weg te denken uit Italië en is het heel gebruikelijk om voorafgaand aan het diner een aperitivo te drinken. De gedachtegang is dat een aperitivo de maag voorbereid op de komende maaltijd, een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Impero Romano Amsterdam kan zich hierin uitstekend vinden en biedt elke vrijdagavond - van 17:30 tot 19:30 uur - het aperitivo moment met hapjes van het huis. Daarnaast is de cocktailbar tijdens openingstijden toegankelijk voor een borrel of een drankje na afloop van het diner.

Menukaart met specialiteiten
Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en beschikt over een uitgebreide menukaart met verschillende specialiteiten tegen toegankelijke prijzen. Befaamd is de verse tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel, geserveerd in de grote Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gebakken kalfsoester met parmaham en salie. En wat betreft vis zijn de traditionele Toscaanse vissoep en de zeebaars in een korst van zeezout absolute aanraders. Voor vegetariërs is er een speciaal menu beschikbaar.

Het lunchmenu met twee gangen leent zich uitstekend voor een zakelijke afspraak. Liefhebbers van uitgebreid en laat lunchen komen tevens bij Impero Romano Amsterdam aan hun trekken met de lange lunchtijd van 12:00 tot 17:00 uur.

Stijlvol interieur met sexappeal
Impero Romano Amsterdam bevindt zich in het voormalig bar-restaurant Americano. Het prijswinnende designbureau Nicemakers was verantwoordelijk voor het stijlvolle interieurontwerp en veel bestaande elementen zijn gehandhaafd. Het restaurant ademt sfeer van een internationale hotellobby; sfeervol, met allure en sexappeal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Onderwijs Culinair
Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt h...

Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bezorgen Tech
Dit is de toekomst van online betalen: Takeaway.com krijgt PSD2-vergunning

Takeaway.com N.V. kondigt aan dat Takeaway.com Payments B.V., een 100% indirecte dochteronderneming van de onderneming, een vergunning heeft gekregen als betaalinstelling onder de Wet op het financieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Door het verkrijgen van de vergunning kan het bedrijf toegang ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: