Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

24 januari 2017 | Thijs Jacobs

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt de uitgelezen kans om het fenomeen ‘aperitivo’ op de kaart te zetten. Impero Romano Amsterdam serveert tijdens dit Italiaanse borrelmoment voorafgaande aan het diner kleine smaakvolle gerechtjes van het huis. La dolce vita bevindt zich nu ook in Amsterdam.

Authentieke Italiaanse keuken
Impero Romano Amsterdam opende begin dit jaar officieel haar deuren in het statige pand aan de Amsteldijk. Het restaurant is de tweede vestiging in Nederland en kenmerkt zich door een authentieke Italiaanse keuken waarin de Napolitaanse executive chef Vincenzo Sigillo de scepter zwaait. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt de gasten met smakelijke signature en classic cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen. De authentieke Italiaanse keuken gecombineerd met de eigentijdse cocktailbar in een stijlvolle interieur biedt een prachtig combinatie voor de ultieme aperitivo.

Aperitivo moment
Aperitivo is een Italiaans begrip. De eerste aperitivo bars vinden hun oorsprong rond de 18e eeuw toen de cafés in opkomst kwamen in de grote Italiaanse steden. Inmiddels zijn deze bars niet meer weg te denken uit Italië en is het heel gebruikelijk om voorafgaand aan het diner een aperitivo te drinken. De gedachtegang is dat een aperitivo de maag voorbereid op de komende maaltijd, een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Impero Romano Amsterdam kan zich hierin uitstekend vinden en biedt elke vrijdagavond - van 17:30 tot 19:30 uur - het aperitivo moment met hapjes van het huis. Daarnaast is de cocktailbar tijdens openingstijden toegankelijk voor een borrel of een drankje na afloop van het diner.

Menukaart met specialiteiten
Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en beschikt over een uitgebreide menukaart met verschillende specialiteiten tegen toegankelijke prijzen. Befaamd is de verse tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel, geserveerd in de grote Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gebakken kalfsoester met parmaham en salie. En wat betreft vis zijn de traditionele Toscaanse vissoep en de zeebaars in een korst van zeezout absolute aanraders. Voor vegetariërs is er een speciaal menu beschikbaar.

Het lunchmenu met twee gangen leent zich uitstekend voor een zakelijke afspraak. Liefhebbers van uitgebreid en laat lunchen komen tevens bij Impero Romano Amsterdam aan hun trekken met de lange lunchtijd van 12:00 tot 17:00 uur.

Stijlvol interieur met sexappeal
Impero Romano Amsterdam bevindt zich in het voormalig bar-restaurant Americano. Het prijswinnende designbureau Nicemakers was verantwoordelijk voor het stijlvolle interieurontwerp en veel bestaande elementen zijn gehandhaafd. Het restaurant ademt sfeer van een internationale hotellobby; sfeervol, met allure en sexappeal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: