Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

24 januari 2017 | Thijs Jacobs

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt de uitgelezen kans om het fenomeen ‘aperitivo’ op de kaart te zetten. Impero Romano Amsterdam serveert tijdens dit Italiaanse borrelmoment voorafgaande aan het diner kleine smaakvolle gerechtjes van het huis. La dolce vita bevindt zich nu ook in Amsterdam.

Authentieke Italiaanse keuken
Impero Romano Amsterdam opende begin dit jaar officieel haar deuren in het statige pand aan de Amsteldijk. Het restaurant is de tweede vestiging in Nederland en kenmerkt zich door een authentieke Italiaanse keuken waarin de Napolitaanse executive chef Vincenzo Sigillo de scepter zwaait. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt de gasten met smakelijke signature en classic cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen. De authentieke Italiaanse keuken gecombineerd met de eigentijdse cocktailbar in een stijlvolle interieur biedt een prachtig combinatie voor de ultieme aperitivo.

Aperitivo moment
Aperitivo is een Italiaans begrip. De eerste aperitivo bars vinden hun oorsprong rond de 18e eeuw toen de cafés in opkomst kwamen in de grote Italiaanse steden. Inmiddels zijn deze bars niet meer weg te denken uit Italië en is het heel gebruikelijk om voorafgaand aan het diner een aperitivo te drinken. De gedachtegang is dat een aperitivo de maag voorbereid op de komende maaltijd, een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Impero Romano Amsterdam kan zich hierin uitstekend vinden en biedt elke vrijdagavond - van 17:30 tot 19:30 uur - het aperitivo moment met hapjes van het huis. Daarnaast is de cocktailbar tijdens openingstijden toegankelijk voor een borrel of een drankje na afloop van het diner.

Menukaart met specialiteiten
Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en beschikt over een uitgebreide menukaart met verschillende specialiteiten tegen toegankelijke prijzen. Befaamd is de verse tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel, geserveerd in de grote Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gebakken kalfsoester met parmaham en salie. En wat betreft vis zijn de traditionele Toscaanse vissoep en de zeebaars in een korst van zeezout absolute aanraders. Voor vegetariërs is er een speciaal menu beschikbaar.

Het lunchmenu met twee gangen leent zich uitstekend voor een zakelijke afspraak. Liefhebbers van uitgebreid en laat lunchen komen tevens bij Impero Romano Amsterdam aan hun trekken met de lange lunchtijd van 12:00 tot 17:00 uur.

Stijlvol interieur met sexappeal
Impero Romano Amsterdam bevindt zich in het voormalig bar-restaurant Americano. Het prijswinnende designbureau Nicemakers was verantwoordelijk voor het stijlvolle interieurontwerp en veel bestaande elementen zijn gehandhaafd. Het restaurant ademt sfeer van een internationale hotellobby; sfeervol, met allure en sexappeal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: