Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

20 mei 2014 |
Bijenkorf opent nieuw horecaconcept<

De Bijenkorf City Café, een geheel nieuw horecaconcept, opende op 18 mei haar deuren in het filiaal Den Haag. Hier kan men terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades,
patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De Bijenkorf City Café biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf.

Café en take away
De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang aan de Wagenstraat, is geheel nieuw ontworpen passend bij het verbouwde filiaal Den Haag afgelopen jaar. In het City Café kan men rustig genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn sandwiches, trammazini (Italiaanse sandwiches), gegrilde panini en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld.

Koffie en thee
Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Op het gebied van koffie is een samenwerking gestart met premium koffiemerk Illy. Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half juli werkzaam in het café als barista. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Bijenkorf Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en honingsiroop. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor de Bijenkorf.

Thee in een potje
Theeliefhebbers krijgen hun verse thee in een potje geserveerd. Er is een uitgebreide keuze aan theesoorten. Bijzonder is dat men hiervoor de verse kruiden zelf kan knippen om de thee naar individuele smaak te laten trekken.

Patisserie: Haagsche Hopjestaart
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de beroemde de Bijenkorf boltaart, introduceert de Bijenkorf nieuwe gebakssoorten zoals de Haagse Hopjestaart. Een koffie/caramelmousse met Haagsche Hopjescrunch in combinatie met melkchocolade. Verder zijn er nieuwe bonbons met exquise smaken, de mini buches met passievrucht, peer of caramel. Het Bijenkorfje, een combinatie van chocolade, meringue en rood fruit, is ook nieuw in het assortiment.

Virtuele wijnsommelier
Bij de Bijenkorf City Café wordt ook een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per fles verkocht zoals Sancerre en Fleurie. Ook koopt u hier een aantal luxe champagnemerken. Via een tablet, de virtuele wijnsommelier, kan men checken welke wijn bij welk gerecht past en van welke druiven deze wijn gemaakt is.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: