Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

20 mei 2014 |
Bijenkorf opent nieuw horecaconcept<

De Bijenkorf City Café, een geheel nieuw horecaconcept, opende op 18 mei haar deuren in het filiaal Den Haag. Hier kan men terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades,
patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De Bijenkorf City Café biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf.

Café en take away
De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang aan de Wagenstraat, is geheel nieuw ontworpen passend bij het verbouwde filiaal Den Haag afgelopen jaar. In het City Café kan men rustig genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn sandwiches, trammazini (Italiaanse sandwiches), gegrilde panini en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld.

Koffie en thee
Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Op het gebied van koffie is een samenwerking gestart met premium koffiemerk Illy. Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half juli werkzaam in het café als barista. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Bijenkorf Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en honingsiroop. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor de Bijenkorf.

Thee in een potje
Theeliefhebbers krijgen hun verse thee in een potje geserveerd. Er is een uitgebreide keuze aan theesoorten. Bijzonder is dat men hiervoor de verse kruiden zelf kan knippen om de thee naar individuele smaak te laten trekken.

Patisserie: Haagsche Hopjestaart
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de beroemde de Bijenkorf boltaart, introduceert de Bijenkorf nieuwe gebakssoorten zoals de Haagse Hopjestaart. Een koffie/caramelmousse met Haagsche Hopjescrunch in combinatie met melkchocolade. Verder zijn er nieuwe bonbons met exquise smaken, de mini buches met passievrucht, peer of caramel. Het Bijenkorfje, een combinatie van chocolade, meringue en rood fruit, is ook nieuw in het assortiment.

Virtuele wijnsommelier
Bij de Bijenkorf City Café wordt ook een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per fles verkocht zoals Sancerre en Fleurie. Ook koopt u hier een aantal luxe champagnemerken. Via een tablet, de virtuele wijnsommelier, kan men checken welke wijn bij welk gerecht past en van welke druiven deze wijn gemaakt is.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: