Bier drinken goed voor vrouwen

13 mei 2014
Bier drinken goed voor vrouwen

Eindelijk, het werd tijd. Het is bekend geworden dat bier drinken ook goed is voor vrouwen. Vrouwen hebben namelijk minder risico op het ontwikkelen van reumatoïde artritis wanneer
zij een paar biertjes per week drinken.

De Harvard Medical School onderzocht dit verschijnsel en het nuttigen van twee biertjes per week bleek het grootste effect hebben, want het risico op reuma neemt dan met 31 procent af. Voor het onderzoek hielden de wetenschappers bij wat de drinkgewoonten van ruim 230.000 vrouwen waren. Daarbij moesten de vrouwen om de twee jaar vragen omtrent hun gezondheid, leefstijl, eetgewoonten en alcoholconsumptie beantwoorden.

*31 procent minder kans*
Langere tijd matig alcohol nuttigen, levert een vermindering van het risico op reumatoïde artritis op van 21 procent. Het grootste effect op het verminderen van de kans dat iemand reuma krijgt, werd gevonden bij vrouwen die per week twee biertjes dronken. Zij hadden een verminderd risico van 31 procent.

Reumatoïde artritis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Of bier hetzelfde effect heeft op mannen is (nog) niet onderzocht.

Overig nieuws