Bier drinken goed voor vrouwen

13 mei 2014 |
Bier drinken goed voor vrouwen<

Eindelijk, het werd tijd. Het is bekend geworden dat bier drinken ook goed is voor vrouwen. Vrouwen hebben namelijk minder risico op het ontwikkelen van reumatoïde artritis wanneer
zij een paar biertjes per week drinken.

De Harvard Medical School onderzocht dit verschijnsel en het nuttigen van twee biertjes per week bleek het grootste effect hebben, want het risico op reuma neemt dan met 31 procent af. Voor het onderzoek hielden de wetenschappers bij wat de drinkgewoonten van ruim 230.000 vrouwen waren. Daarbij moesten de vrouwen om de twee jaar vragen omtrent hun gezondheid, leefstijl, eetgewoonten en alcoholconsumptie beantwoorden.

31 procent minder kans
Langere tijd matig alcohol nuttigen, levert een vermindering van het risico op reumatoïde artritis op van 21 procent. Het grootste effect op het verminderen van de kans dat iemand reuma krijgt, werd gevonden bij vrouwen die per week twee biertjes dronken. Zij hadden een verminderd risico van 31 procent.

Reumatoïde artritis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Of bier hetzelfde effect heeft op mannen is (nog) niet onderzocht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet Proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Groenten Duurzaamheid
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet i...

Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: