Bidfood opent vegetarische shop voor horeca met De Hippe Vegetariër

5 juli 2018 | David Bakker

Online horecagroothandel Bidfood opent binnen haar bestaande webshop een shop-in-shop met een breed aanbod vegetarische producten. De selectie van vegetarische artikelen kwam tot stand in samenwerking met Isabel Boerdam, expert en social influencer op het gebied van vegetarisch eten. In 2013 startte Boerdam het blog ‘De Hippe Vegetariër’. Later verwierf ze landelijke bekendheid met haar initiatief voor de Nationale Week Zonder Vlees. De vegetarische shop is één van de 50 shop-in-shops die Bidfood dit jaar lanceert.

Door het vegetarische aanbod duidelijk uit te lichten maakt Bidfood het voor horecaprofessionals eenvoudiger om in te spelen op de wensen van hun gasten. Want die kiezen steeds vaker voor meer groenten en minder vlees op het bord. “Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om niet elke dag vlees te eten”, vertelt Boerdam. “Deze groep ‘flexitariërs’ betreft inmiddels 67% van Nederland. Dit is geen hype, maar een duurzame ontwikkeling die zal blijven.”

Gasten verrassen met vega

Net als ieder ander die uit eten gaat, wil ook de vegetariër door de horeca verrast worden. Boerdam: “Mensen die uit eten gaan willen graag iets anders eten dan ze thuis doen. Ze willen nieuwe smaken proeven en bijzondere ingrediënten ontdekken. Dat geldt ook voor vegetariërs.” Bidfood wil foodprofessionals op weg helpen bij het verrassen van hun gasten met vegetarische gerechten. De samenwerking met social influencer Boerdam is een eerste stap in die richting. Daarnaast gaat de groothandel in gesprek met verschillende chefs, om een passend antwoord te kunnen bieden op de vraag naar meer creatieve vegetarische gerechten. Bekijk de vegetarische shop op bidfood.nl/vega

50 shops in 2018

De vegetarische shop is een van de 50 shop-in-shops die Bidfood in 2018 opent. “Dit jaar rollen we diverse shop-in-shops uit, die het gemakkelijker maken om alle benodigdheden rondom een productcategorie of eetmoment te vinden”, vertelt Anouk Beeren, directeur e-commerce en marketing. Net als consumenten zoeken professionals in het business to business kanaal naar ultiem bestelgemak. Ons antwoord op die vraag is de marktplaats: een platform dat je verbindt met alles wat je nodig hebt.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: