Bezoekersverslag Horecava 2010

14 januari 2010 |
Bezoekersverslag Horecava 2010

Begin januari was de 54e editie van de vakbeurs Horecava in de Rai in Amsterdam. Vier dagen lang konden horeca-ondernemers hun zintuigen en onderne-mingslust opladen voor het nieuwe jaar. In de diverse werelden vroegen we bezoekers naar hun beweegredenen en bevindingen over de beurs.

Hotel
+Wie:+ Lennart Postma (17) en Marno Akkerman (18) en medestudenten van ROC Friese Poort in Sneek
+Tijd:+ 11.40 uur
+Doel:+ 'Verplichte' schoolexcursie.



De hotelschool studenten lopen netjes in pak over de beurs. Lennart kijkt een beetje moeilijk: "Ja, ze zeiden dat een pak verplicht was." Echt veel geleerd hebben de jongens nog niet. Of heeft dat meer met vannacht te maken? "Nou, we zijn gisteren wel even in een karaokebar geweest." Gelukkig stroomt bij Lennart het hotelbloed al wel een beetje door zijn aderen. "Wij slapen in het Mercure hotel en ik vind de sfeer daar toch wel leuk." Een eigen hotel beginnen dan maar? "Neuh. Ik ga liever de keuken in."

Buiten
+Wie:+ Robert Kuiper en Sabine Louët Feisser
+Tijd:+ 11.58 uur
+Doel:+ Oriënteren en zaken doen.



Niet alleen de exposanten komen om zaken te doen, zo ook deze twee collega's van Brandnew.design. "Wij adviseren grote merken die zowel aan consumenten als aan groothandels verkopen," legt Sabine uit. Het plan is om de hele beurs over te gaan vandaag. Robert: "Maar tot nu toe hebben we pas een heel klein hoekje gehad."

Grootkeuken
+Wie:+ Meneer en mevrouw Laarman uit Hoofddorp
+Tijd:+ 12.04 uur
+Doel:+ Gaan in het derde kwartaal van dit jaar een fastfoodzaak openen.



Op zoek dus naar hardware en inventaris. "FEBO is de beste fastfoodketen van Nederland." Dat wil meneer Laarman wel even kwijt. Eigenlijk heeft hij net een afspraak op de stand om over een bakwand te praten. "Moet ik ook nog op de foto? Dan weet mijn vrouw dat ik hier ben." Toch moet hij eraan geloven. Daarna is het de hoogste tijd om zaken te doen.

Fastservice
+Wie:+ Diana van Diepen uit Almere
+Tijd:+ 13.11 uur
+Doel:+ 'Tot 6 uur blijven'.



Diana heeft net een softijsje met een oranje dip in haar hand, waarschijnlijk om de WK-koorts aan te wakkeren. Diana lacht. "Nou, het is een dip. Je kan er dus ook depressief van worden!" Samen met haar man heeft ze een dansschool, 'voornamelijk stijldansen', in Almere. In de school runt het koppel ook een bar, maar daar komen ze niet speciaal voor. "Gewoon een beetje ideeën op doen. We waren al zo lang niet geweest." En hier en daar een snackje meenemen? "Ja, dat ook natuurlijk!"

De Markt
+Wie:+ Sandra Breure en Janet Dittmar uit Kats in Zeeland
+Tijd:+ 13.31 uur
+Doel:+ Mooie producten zoeken en lekker proeven.



Sandra vindt het 'marktgedeelte' een verademing. "Hier liggen echt mooie spullen." Sandra en collega chef-kok, Janet werken samen in De Zeeuwse Rozentuin. Janet kookt vooral puur. "Niet te veel poespas op het bord. Maar vooral producten uit de streek met een zuivere smaak." Ze was gecharmeerd van een biologisch stukje varkensvlees. "Ik moet mijn vlees uit Frankrijk halen, dus ik vind dit zeker interessant."

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner, Natalja Elings en Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bezoekersverslag-horecava/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: