Bezoekersverslag Horecava 2010

14 januari 2010 |
Bezoekersverslag Horecava 2010<

Begin januari was de 54e editie van de vakbeurs Horecava in de Rai in Amsterdam. Vier dagen lang konden horeca-ondernemers hun zintuigen en onderne-mingslust opladen voor het nieuwe jaar. In de diverse werelden vroegen we bezoekers naar hun beweegredenen en bevindingen over de beurs.

Hotel
+Wie:+ Lennart Postma (17) en Marno Akkerman (18) en medestudenten van ROC Friese Poort in Sneek
+Tijd:+ 11.40 uur
+Doel:+ 'Verplichte' schoolexcursie.



De hotelschool studenten lopen netjes in pak over de beurs. Lennart kijkt een beetje moeilijk: "Ja, ze zeiden dat een pak verplicht was." Echt veel geleerd hebben de jongens nog niet. Of heeft dat meer met vannacht te maken? "Nou, we zijn gisteren wel even in een karaokebar geweest." Gelukkig stroomt bij Lennart het hotelbloed al wel een beetje door zijn aderen. "Wij slapen in het Mercure hotel en ik vind de sfeer daar toch wel leuk." Een eigen hotel beginnen dan maar? "Neuh. Ik ga liever de keuken in."

Buiten
+Wie:+ Robert Kuiper en Sabine Louët Feisser
+Tijd:+ 11.58 uur
+Doel:+ Oriënteren en zaken doen.



Niet alleen de exposanten komen om zaken te doen, zo ook deze twee collega's van Brandnew.design. "Wij adviseren grote merken die zowel aan consumenten als aan groothandels verkopen," legt Sabine uit. Het plan is om de hele beurs over te gaan vandaag. Robert: "Maar tot nu toe hebben we pas een heel klein hoekje gehad."

Grootkeuken
+Wie:+ Meneer en mevrouw Laarman uit Hoofddorp
+Tijd:+ 12.04 uur
+Doel:+ Gaan in het derde kwartaal van dit jaar een fastfoodzaak openen.



Op zoek dus naar hardware en inventaris. "FEBO is de beste fastfoodketen van Nederland." Dat wil meneer Laarman wel even kwijt. Eigenlijk heeft hij net een afspraak op de stand om over een bakwand te praten. "Moet ik ook nog op de foto? Dan weet mijn vrouw dat ik hier ben." Toch moet hij eraan geloven. Daarna is het de hoogste tijd om zaken te doen.

Fastservice
+Wie:+ Diana van Diepen uit Almere
+Tijd:+ 13.11 uur
+Doel:+ 'Tot 6 uur blijven'.



Diana heeft net een softijsje met een oranje dip in haar hand, waarschijnlijk om de WK-koorts aan te wakkeren. Diana lacht. "Nou, het is een dip. Je kan er dus ook depressief van worden!" Samen met haar man heeft ze een dansschool, 'voornamelijk stijldansen', in Almere. In de school runt het koppel ook een bar, maar daar komen ze niet speciaal voor. "Gewoon een beetje ideeën op doen. We waren al zo lang niet geweest." En hier en daar een snackje meenemen? "Ja, dat ook natuurlijk!"

De Markt
+Wie:+ Sandra Breure en Janet Dittmar uit Kats in Zeeland
+Tijd:+ 13.31 uur
+Doel:+ Mooie producten zoeken en lekker proeven.



Sandra vindt het 'marktgedeelte' een verademing. "Hier liggen echt mooie spullen." Sandra en collega chef-kok, Janet werken samen in De Zeeuwse Rozentuin. Janet kookt vooral puur. "Niet te veel poespas op het bord. Maar vooral producten uit de streek met een zuivere smaak." Ze was gecharmeerd van een biologisch stukje varkensvlees. "Ik moet mijn vlees uit Frankrijk halen, dus ik vind dit zeker interessant."

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner, Natalja Elings en Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bezoekersverslag-horecava/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Events Culinair
Rising star Dennis Huwaë aangekondigd als nieuwe gast chef bij Restaurant Hemingway

Na het succes van het gast chef evenement met Syrco Bakker kondigt Restaurant Hemingway nu de volgende gast chef aan. Chef Torben Bouterse zal op 3 april 2020 de handen ineen slaan met ‘rising star’ Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam. Deze chef staat bekend om het str...

Amsterdam Opening Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bart haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met t...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: